Füsun Sayek Etkinlikleri Tüm Hızıyla Sürüyor

0
187

Füsun Sayek Kültür ve Sanat Etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl on birincisi düzenlenen etkinlikler kapsamında her gün farklı bir organizasyonla Arsuzlular tadına doyulmaz anlar yaşıyor.

Arsuz Çocuk Korosu Buluşmasıyla başlayan etkinlikler, çocuk korosunun sunduğu muhteşemle konserle devam etti.

‘Mültecilerin Sağlık Hakkı ve Sağlık Hizmetlerine Erişimi Çalıştayı’ ve ardından ‘Mülteci Sağlığı ve Birlikte Yaşamak’ paneli Prof. Dr. Feride Tanık, Prof. Dr. Cem Terzi, Prof Dr. Tacettin İnandı, Avukat Ayşegül Karpuz ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın eşi Doç. Dr. Nazan Savaş’ın katılımıyla gerçekleşti.

Halk Plajında Vokal Yeşim Pekiner, Tunç Erkan (Elektro Bas), Ömer Selim Göksu (Davul), Emre Tukur (Klavye) tarafından verilen Caz Konseri de büyük ilgi gördü. Arsuzluların ve tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği konser geç saatlere kadar sürdü.

Çocuk Sanat Atölyesinde Gamze Bensaci ve Arlet Samancıoğlu tarafından seramik çalışması, Özlem ve Barış Ateş tarafından resim çalışması gerçekleştirildi.

Vokal Kemal Anadol, Soner Çiftçioğlu (Gitar), Eren Süalp (Gitar) tarafından verilen ‘Sevdiğimiz Şarkılar’ konseri de Arsuzluların ve tatilcilerin büyük beğenisini topladı.

İskender Sayek Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirilen konserde, Besame Mucho’dan Ele Güne Karşı’ya ‘Sevdiğimiz Şarkılar’a katılımcılar da eşlik etti.

Etkinlikler kapsamında ayrıca oluşturulan burs ağacı da yeşermeye devam ediyor. Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği’nin yıl boyunca farklı etkinliklerle oluşturduğu fon geçtiğimiz yıl 23 öğrenciye burs olanağı sağladı.

‘Birlikte Yeşerelim Ağacı’ Yeşermeye Devam Ediyor

‘Daha çok gence dokunabilmek, geleceklerine katkıda bulunabilmek’ amacıyla burs fonuna destek amacıyla bu yıl başlatılan projede ‘Birlikte Yeşerelim Ağacı’nı bağış karşılığı alınabilecek yapraklarla vatandaşlar yeşertiyor. ‘Birlikte Yeşerelim Ağacı’ hayırseverlerle her gün daha da yeşermeye devam ediyor. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here