Fırat’ın Haftalık Piyasa Değerlendirmesi

0
49

uğur fırat-piyasa8İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat yatırımcılarını bilgilendirmeye devam ederek haftanın ilk altın piyasasındaki gelişmeleri değerlendirdi.

Altının kayıpları genişlettiğini ifade eden Başkan Fırat; “Altın, Fed toplantısı öncesinde düşüşü 2. güne taşıyor. Altın, Fed’in borçlanma maliyetlerini ‘kayda değer bir süre daha’ düşük tutma taahhüdünü ve para politikasının görünümü için sözlü yönlendirme sağlamayı değerlendireceği toplantısı öncesinde düşüşü 2. güne taşıyor. Fed 16-17 Aralık’ta yapacağı toplantı ile borçlanma maliyetlerini artırma hızını tartışmaya açacak.

Faiz oranları, büyümeyi desteklemek amacıyla 2008’den bu yana sıfıra yakın seviyede tutuluyor. Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugmann hafta sonu yaptığı açıklamada, politika yapıcıların 2015’te faizleri artırma olasılığının düşük olduğunu ve zayıf küresel ekonomik büyüme ile enflasyonu canlandırmada güçlük çektiklerini belirtti.

Altın, 2013’te yüzde 28 gerilemesinin ardından bu yıl yüzde 1,3 yukarıda seyrediyor. Serbest piyasada döviz açılış İskenderun serbest piyasada Dolar 2,2990, Euro 2,8610 liradan haftaya başladı” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here