Fırat; “Esnaftaki Durgunluk Had Safhaya Çıktı”

0
42

uğur fırat-piyasa8İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, altın piyasasını değerlendirirken, daha önce yapmış olduğu tahminlerin doğru çıktığına değindi. Başkan Fırat; “Altın 84’lerde seyir ettiği zamanlarda ‘Şuan altın almanın tam zamanıdır’ demiştim. O zamanda altın alan kazandı. Şuanda altın 90’larda seyrediyor” dedi.

Altında yaşanan iniş çıkışların sebeplerinden söz eden Fırat; “84 TL’ye kadar gerileyen altın, Irak’ta yaşanan olumsuz gelişmelerin tırmanması ve bunun yanında da Ukrayna’daki karışıklığın sürmesi yatırımcıya güven vermediği için altın tırmanışa geçti ve 90 TL’yi buldu. Altında iniş çıkışlar hep oldu. Önümüzdeki günlerde de olmaya devam edecek. Dolar ise 2.10 ile 2.30 arasında seyrini sürdürüyor. Bu da Merkez Bankasının faizi aynı bırakması nedeniyle yatırımcının başka yöne yönelmesine ve doların hafif düşüşüne neden oldu.

İç piyasaya baktığımızda da esnafımızda durgunluk vardı. Ramazan ayına girdiğimiz bu günlerde de düğün ve sünnetlerin olmayışı nedeniyle altında arz ve talep olmadığından esnafımızdaki durgunluk had safhaya çıkmış durumdadır” diye konuştu.

Başkan Uğur Fırat, değerlendirmesinde altının 84 TL civarında seyrettiği zamanlarda “Şuan altın almanın tam zamanıdır” dediğini anımsatarak, o zaman altın alanların kazandığını vurguladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here