Fırat; “Altın Haftalık Kazancını Korudu”

0
100

uğur fırat-piyasa1İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, yılın son haftasının piyasa değerlendirmesini yaptı.

Altının, yatırımcıların Fed’in faiz artırım hızını kestirebilmek için dikkatlerini ABD enflasyon görünümüne çevirmeleri ile birlikte haftalık kazancını koruduğunu kaydeden Fırat; “Altın, yatırımcıların, Fed’in 2016 yılında faizleri ne hızda arttıracağına ilişkin işaretler bulabilmek için dikkatlerinin ABD enflasyon görünümüne çevirmeleri ile birlikte, haftalık kazancını korudu. Altın bu yıl, ABD ekonomisinin güçlenmesi ve buna bağlı olarak Fed’in de Aralık ayında yaklaşık 10 yıl sonra ilk kez faiz artırımına gitmesi ile birlikte yüzde 9.1 geri çekildi.

ABD merkez bankacıları, bu faiz artırımının ardından, gelecek yıldaki artırımların kademeli olacağını vurguladı. Fiyat artışlarının hızlanması, altına enflasyondan korunmaya yönelik talebi artırmasına karşın, yüksek enflasyon faizin daha fazla artırılmasına yol açabilir ve bu da metal için olumsuz bir faktör” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here