Fırat; “Altın Geçen Hafta, Altı Ayın En Yüksek Kazancını Elde Etti”

0
15

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası başkanı Uğur Fırat, yeni haftanın ilk gününde yaptığı haftalık piyasa değerlendirmesinde Altının geçen hafta, altı ayın en yüksek kazancını elde ettiğini söyledi. Fırat, yarın açıklanacak olan ABD Perakende Satış verilerinin Altın Fiyatlamaları için önem taşıdığına da dikkat çekti.

Başkan Fırat; “Altın geçen hafta, altı ayın en yüksek kazancını elde etti. Bu yükselişinin ardında, ABD enflasyon verisinin katkısı bulunuyor. Enflasyona karşı güvenli bir liman olarak bilinen Altın, enflasyonun beklenenden yüksek gelmesiyle değer kazandı. Enflasyon endişeleriyle yükselen Altın, Asya seansında 1869$ seviyelerinden 1857$ seviyelerine kadar geri çekildi.

Salı günü (yarın) açıklanacak olan ABD Perakende Satış verileri, Altın Fiyatlamaları için önem taşıyor. Teknik olarak bakıldığında, 1857 $ seviyelerinden işlem gören Altın’da yukarı yönlü hareketlerin devam edebilmesi için 1876 $ seviyesi önemli bir direnç konumunda. Bu seviyenin aşılması durumunda 1900 $ ve 1917 $ seviyeleri takip edilebilir. Geri çekilmelerde 1834 $ seviyesi ilk destek konumunda. Bu seviyenin aşağı yönlü kırılması durumunda, 1815 $ ve 1790 $ seviyeleri takip edilebilir.

Elbette ki yorumlamış olduğum altın piyasa değerlendirmesi tahminler üzerinedir. Altının bugünkü açılışı 595 TL, çeyrek altın 975 TL’den işlem görüyor” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here