Fırat; “Altın Fiyatlarında Hızlı Gerileme Yaşanıyor!”

0
22

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, haftalık piyasa değerlendirmesinde, Altın fiyatlarının hızlı bir gerileme kaydettiğini belirtti.

Altının onsunun yeni haftada 1.767 dolar seviyesinden işlem gördüğünü anlatan Fırat; “Altın fiyatları, yatırımcıların FED’in varlık alımı azaltımı takvimine odaklanması ve ABD Hazine tahvil faizlerindeki yükselişle hızlı bir gerileme kaydederken, gram altın dolar/TL’nin yüksek seviyelerde kalmasıyla kayıplarını sınırladı.

Altının onsu yeni haftada 1.767 dolar seviyesinden işlem görürken, geçen hafta 532 TL civarına gelen gram altın fiyatı 525.50 TL’ye kadar geriledi. Altın, yatırımcıların varlık alımı azaltımına odaklanması ve ABD Hazine tahvili faizlerindeki yükselişle 1.800 dolar sınırından geriledi. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki düşüşe rağmen Dolar/TL’deki yükselişle kayıplarını sınırladı.

Yorumlamış olduğum altın piyasa değerlendirmesi tahminler üzerinedir. Altının açılışı 525,50 TL çeyrek altın 860 TL den işlem görüyor” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here