Fırat; “Altın Borsasında Fiyatlar Beklediğimiz Yükselişe Geçti”

0
82

uğur fırat-piyasa14İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, haftanın ilk borsa değerlendirmesinde, altının tavan yapacağını belirttiğini hatırlatarak, piyasaların “İsviçre” ile hareketlendiğine dikkat çekti. Fırat; “Uluslararası piyasalar, İsviçre Merkez Bankasının kur sınırını sürpriz bir şekilde kaldırmasının ardından hareketlendi” değerlendirmesinde bulundu.

Altın fiyatının 93’e yaklaştığına işaret eden Başkan Fırat; “Borsaya yeniden baktığımız zaman, bu hafta içerisinde altının tavan yapacağını izah etmiştim. Bugün (dün) İskenderun Kapalı Çarşıda altının gramının 92.700 TL’ye kadar yükseldiğini görmekteyiz. Geçtiğimiz günlerde altının seyri 89.00 ile 90.00 arasında gel-git yaşarken şuanda fiyat 92.700 göstererek tavan yapmıştır. Çeyrek Altın ise 155,00 TL olmuştur” diye konuştu.

Altın fiyatlarının İsviçre sonrası sıçradığına da değinen Fırat; “İsviçre Merkez Bankasının sürpriz bir şekilde minimum kur uygulamasını kaldırmasının ardından altın değer kazandı. İsviçre Merkez Bankasının para birimini Euro’dan ayırma kararının ardından, Dolar’ın zayıflaması ile birlikte değer kazanan altın, üç ayın en yüksek seviyesine yaklaştı” açıklamalarında bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here