Fırat; “2013 Yılı Altın Sektörü İçin Sıkıntılı Geçti”

0
56

uğur fırat-piyasa16İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, 2013 yılı içerisinde altın fiyatında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Bu yılın altın fiyatları açısından oldukça inişli çıkışlı geçtiğini söyleyen Oda Başkanı Fırat, altın sektörünün pek parlak geçmediğini belirtti.

Bu yılın başında 96 Liradan başlayan gram altın fiyatının yılsonu itibariyle 81’e gerilediğini anımsatan Başkan Uğur Fırat; “2013 yılı altın piyasası için maalesef inişli çıkışlı oldu. Bu durum yatırımcıların altına olan güvenlerini az da olsa sarstı. Zaten sıkıntı içerisinde olan kuyumcu esnafımız adına, bankaların altın işine girmesi de bu sıkıntılara tuz biber oldu. Neyse ki sistem sürekli kendini yenilediği için vatandaşlar bankalara fazla itibar etmedi. Şu anda sistem yerine oturmuş durumdadır. Altına yatırım yapacak olan vatandaşlarımız bilinçlendi. Oturup hesap kitap yapıyorlar, altının inişi ve çıkışlarını da yakından takip ediyorlar” dedi.

Kuyumcular Oda Başkanı Fırat, asıl sevindirici olanın kazasız belasız bu yılın atlatılacak olmasıdır diyerek; “Sektör olarak parlak geçmedi. Ümit ediyorum ki, yeni yılda altın sektörü açısından çok daha güzel olur” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here