Esnafın Sinekle Mücadelesi

0
16

Ulucami Caddesi üzerinde dükkanları bulunan esnaflar, sivrisinek yüzünden yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler. İlk olarak kendi imkanlarıyla dükkanlarını ilaçladıklarını daha sonra belediyeye başvurduklarını ve bir iki kez belediye tarafından da ilaçlama yapıldığını kaydeden esnaflar bunun çare olmadığını kaydettiler.

Esnaflardan Cuma Soran; “Sıkıntımız bir buçuk aydır devam ediyor, bizler de rahatsızız müşterilerimiz de rahatsız. İçeride oturamıyoruz, müşteri kabinden çıkıp gidiyor. İlaçlamamıza rağmen sorun giderilmedi. Belediyeye bildirdik, bir iki ilaçlama yaptılar ama sorun çözülmedi. Sıkıntılarımız aynı şekilde devam ediyor, buna bir an önce belediyenin çare bulmasını istiyoruz” derken Esnaf Mehmet Tolay ise; “Esnaf olarak bu durumdan çok rahatsızız, gelen müşterilerimiz bile sineklerden rahatsız oluyor. Bir an önce bunun çözülmesini istiyoruz. İlaçlamanın yetersiz olduğunu düşünüyoruz, ne gerekiyorsa yapılmasını talep ediyoruz yetkililerden” diye konuştu.

Yine aynı cadde üzerinde mağazası bulunan Esnaf Cevahir Horozoğlu; “Ben Hatay Büyükşehir Belediyesini aradım, İnönü İlköğretim Okulu’ndaki bir su kaynağının içinde ürediklerini söylediler ama hiçbir şey değişmedi. İki güne bir belediyeyi arıyorum hala aynı değişen hiçbir şey yok. Gereken işlemlerin yapılmasını istiyorum” derken Esnaf Mahmut Yaylacı da; “Yaptıkları yetersiz mi kalıyor, ondan mı oluyor bilemiyoruz. Kökü nerede, nereden ürüyor önce onu bulsunlar ve çözüm bulsunlar başka bir şey istemiyoruz” şeklinde şikayetlerini dile getirdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here