Esnaf, Siyasilere Tepkisini Vitrinine Yansıttı

0
99

İskenderun’da hizmet veren kuyum esnaflarından Köklü Kuyumculuk Sahibi Selahattin Köklü, vitrinine astığı yazıyla gündem oldu.

‘Genel merkezden atanan siyasetçiler emek hırsızı. Emek vermeden seçilirler, seçimden seçime gelirler, halka değil, ağabeylerine hizmet ederler’ ve ‘Genel merkezden atanmış seçimden seçime gelen siyasetçi ne müşteri ne de ziyaretçi olarak lütfen beni rahatsız etmesin’ şeklinde kaleme aldığı iki yazıyı vitrinine asan Köklü; “Yıllardır Türkiye’de demokrasi oyunuyla halkı uyutuyorlar. Bütün siyasi partileri kastediyorum. Türkiye’de liderlik sultası vardır. Bizim amacımız adayları halk belirlesin. Tabandan yukarı seçilsin. Sıkıntımız o! Hiçbir siyasiye ulaşamıyoruz. Halka değil ağabeylerine hizmet ediyorlar.

Benim amacım dikkat çekip halkın bilinçlenmesini sağlamak. Bu halk artık genel merkezden atanan siyasetçilerden bıkmış, istiyor ki halkın arasından birileri seçilsin. Emek vermeden seçiliyorlar, emek veren kendi partilerindeki arkadaşlarının emeklerini çalarak bir yerlere geliyorlar onu anlatmak istedim. İnsanlar ‘duygularımıza tercüman oldun’ diyerek geçiyor dükkanın önünden, çok olumlu tepkiler alıyorum. Vatandaş olarak tepkimi bu şekilde göstermek istedim, 2024 yılına kadar bu yazıyı bırakacağım” şeklinde konuştu.

Köklü’ye destek veren diğer bir esnaf ise; “Doğruları yazmış. Direk genel merkezden atananlar bize ters geliyor. Tabiî ki halkın seçmesi, halkın tanıdığı birinin gelmesi daha iyi… Arkadaş doğruları yazmış, kendisine katılıyorum” derken bir diğer esnaf da; “Doğrusunu yazmış. Burası İskenderun, adam Adana’dan geliyor buradan milletvekili oluyor neden? Kabul etmiyoruz” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here