Esnaf Kefalet Kooperatifinden İGC’ye Ziyaret

0
155

igc ziyaret38İskenderun 2 Nolu Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Remzi Çaylı ile Yönetim Kurulu üyeleri, İGC Başkanı Veysel Cıncık ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek, yeni yönetimi kutladılar.

Kefalet kooperatiflerinin esnaf için çok önemli yararları olduğunu belirten Başkan Çaylı, şu anda 500 civarında üyeleri olduğunu ifade ederek; “Zaman zaman sıkıntıya düşen esnafımız bize başvurarak kredi talep ediyor. Biz krediyi piyasa faizinin çok altında verebiliyoruz. Çok şükür kooperatifimiz 4. dereceye yükseldi. Güven açısından önemli bir gösterge bu. Plasmanımız yaklaşık 11 milyon TL. Çok fazla takip ve icra dosyamız da bulunmamaktadır. İyi bir yol izliyoruz. Esnaf üyelerimizle dayanışma içindeyiz. Onlara desteğimiz sürecek. Üye sayımız yaklaşık bin 500 idi ancak çevre ilçelerde de yeni kooperatiflerin açılmasıyla ve üyelerimizin kayıtlarını oralara taşımasıyla şu anda 500 civarında” diye konuştu.

Çaylı, bu hafta sonunda kooperatif yöneticilerinin 3 günlük bir seminere katılarak sertifika alacaklarını da sözlerine ekledi.

İGC Başkanı Veysel Cıncık da, ziyaret için teşekkür ederek, çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Cıncık; “Esnaftan, tüccardan ricamız, basından haksız yere ilan ya da abone faturası gelmesi halinde bize bildirmeleridir. Biz gereken girişimleri yapacak ve kartvizit gazeteciliğini İskenderun’dan sileceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here