Eski Sözlüsü Yüzüne Kızgın Yağ Döktü

0
118

İskenderun’da önceki gün akşam saatlerinde yaşanan şiddet olayında, 37 yaşındaki bir kadın eski sözlüsü tarafından yüzüne kızgın yağ dökülmek suretiyle ağır yaralandı.

Edinilen bilgilere göre tek başına yaşayan G.Ç. evine zorla giren eski sözlüsü R.E. tarafından şiddete maruz kaldı. Şiddet uyguladıktan sonra kadını acil servise götüren zanlı, burada şüpheli davranışları nedeniyle gözaltına alındı.

Konuyla ilgili soruşturma devam ederken, G.Ç.’nin avukatı Mehtap Sert, yaşanan olayla ilgili yaptığı açıklamalarda; “Müvekkilim G.Ç. eski sözlüsü olan R.E. tarafından ısrarlı takibe maruz kalıyor 1,5 yıl kadar. Dün misafirlerini yolcu ettikten hemen sonra kapısı çalınıyor ve R.E. zorla içeri giriyor, müvekkilime zorla uyuşturucu ilaç vererek cinsel şiddet uyguluyor. Daha sonrasında sandalyeye iple bağlayarak kızgın yağı defalarca ısıtıp-ısıtıp kafasından aşağı boşaltıyor.

Boğazına da bıçak dayıyor. Öldüğünü düşünerek Devlet Hastanesi Acil Servise götürüyor. Orada şüpheli davranışlarda bulununca gözaltına alınıyor. Bu arada müvekkilim kendi gelip kendisine bunun yapanın R.E olduğunu söylüyor. Onun üzerine bugün adliyeye sevk edildi, ifadesi hala devam ediyor” dedi.

Aile Mahkemesine Başvurduk!

R.E.’nin ‘Nitelikli cinsel istismar ve kasten yaralamadan’ dolayı ifadesinin alınacağını da söyleyen Avukat Sert; “Bir buçuk yıldır müvekkilimiz defalarca şikâyet etmiş, uzaklaştırma verilmiş. Şu an adliyedeler. Adliyede olmasına rağmen halen müvekkilimize mesaj atarak ‘gönüllü birlikte olduğunu söyle, şikâyetinden vazgeç’ şeklinde müvekkilimizden sürekli taleplerde bulunuyor, değişik numaralardan arıyor, gözaltında olmasına rağmen. Aynı zamanda şüphelinin babası da arayarak rahatsız ediyor, ‘ben oğlumun cezasını kendim vereceğim sen şikâyetçi olma, tutuklanmasın’ gibi söylemlerde bulunuyor. Aile Mahkemesi’ne başvurduk her ikisi için de uzaklaştırma kararı aldık” diye konuştu.

Mağdur G.Ç.’nin sağlık durumu hakkında da bilgiler veren Avukat Sert; “Müvekkilimize ilk tedavi uygulandı. Hastanedeki doktorlar grevde olduğu için yatış verilmedi, pansumanı yapıldı. Daha sonrasında daha detaylı bir tedavi için doktorların göreve başlaması bekleniyor, grev bitiminde tekrar hastaneye yatış gibi bir durum söz konusu olabilir” şeklinde konuştu.

Hem şahsi olarak hem de İskenderun Kadın Platformu olarak konunun takipçisi olacaklarını vurgulayan Avukat Sert; “Şiddetle mücadelenin her zaman yanındayız. Şiddetle mücadele etmeye devam edeceğiz. Kadın dayanışması yaşatır” ifadelerini kullandı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here