Esin Oktay’ın Yıldızı Parlamaya Devam Ediyor

0
296

güney akademi1Son olarak 3-6 Aralık tarihlerinde Gemlik’te düzenlenen Bayanlar U-15 Milli Takım kampına davet edilmiş olan Güney Akademi Spor Kulübü’nün 2001 doğumlu oyuncusu Esin Oktay, bu kampta başarılı bulunurken bu kez Samsun’daki Bayanlar U-15 milli takım kadrosuna girmeye hak kazandı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından 2-6 Şubat tarihleri arasında bu kez Samsun’da düzenlenecek olan kampa davet edilen başarılı sporcu, hedefinin 2017 Yıldız Bayanlar Avrupa Şampiyonası’nda mücadele etmek olduğunu belirtti. Bugünkü başarısının yoğun bir çalışma temposunun karşılığı olduğunu da kaydeden Oktay, bunun kendisi için yeterli olmadığını, hedefinin tüm kamplardan başarıyla ayrılarak milli formayla birçok şampiyonada mücadele etmek olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Güney Akademi Spor Kulübü baş antrenörü Nebil Özdemir; “Esin, basketbolla yatıp kalkan, çalışmayı seven, azimli bir oyuncu. Milli davet için mail geldiğinde şaşırdık diyemem ama çok sevindik. Oyuncumuzla bunun için uzun zamandır hemen her gün yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Esin’in hedefi büyük! Umarım bu hedefleri gerçekleştirmek bizlere nasip olur. Esin sadece Güney Akademi’nin bir sporcusu değil, aynı zamanda İskenderun’daki bayan basketbolunun ulusal arenada bir temsilcisi artık. Diğer kızlarımıza da örnek olmasını diliyoruz” dedi.

Esin’in antrenman sürecinde özellikle saha kullanımlarında yardımcı olan İskenderun Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Ali Arıkoğlu’na ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Yusuf Oğuz’a ve maddi manevi desteğini esirgemeyen kulüp sponsoru Haz Metal A.Ş.’ye teşekkür borçlu olduklarını belirten Özdemir, ilerde daha birçok sporcuyu da bu seviyeye getirmek için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here