Erzin’de Paslı ve Kireçli Borulara Veda Ediyor

0
144

Hayata geçirdiği dev projeler ile il genelinde içme suyu yatırımlarını sürdüren Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Erzin içme suyu inşaatında çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini bildirdi.

“Her Şeyden Önce Sağlık” anlayışıyla hayata geçirdiği projeler sayesinde içme suyunda kalıcı çözümler geliştirildiğine dikkat çeken Genel Müdürlük, maliyeti 19 milyon 740 bin TL’lik dev proje sayesinde Erzin’in yıllardır çektiği içme suyu sıkıntılarına son verme adına yeni içme suyu hattı döşeme çalışmalarını sürdürüyor.

Toplamda 180 km içme suyu hattının döşeneceğini ve 120 km’sinin döşendiğini açıklayan HATSU, Hürriyet, Mahmutlu mahallelerinde hat döşeme çalışmaları, Bahçelievler Mahallesi’nde ise abone bağlantılarının yapıldığını aktararak, ayrıca Menderes Kaptajı’ndan Gökgöl mevkisine kadar duktil borularla isale hattı çalışmalarının yapıldığını kaydetti.

Zorlu arazi yapısına rağmen Erzinlilerin temiz, sağlıklı ve güçlü bir içme suyuna kavuşmasının yanı sıra kayıp kaçak oranının düşük seviyelere çekilmesini hedeflediklerine vurgu yapan İdare, paslı, kireçli ve kullanılamaz durumda olan şebekelerin de yenilendiğinin altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here