Erzin Belediyespor Tarih Yazdı!

0
240

erzin bldspor8Türkiye Bölgesel Amatör Lig (BAL) Play-Off karşılaşmasının henüz 3. dakikasında kalesinde gördüğü gol ile geriye düşen temsilcimiz Erzin Belediyespor, önce beraberliği yakaladı. Karşılaşmanın uzatma devrelerinde attığı gollerle de güçlü rakibi 44 Malatyaspor’u 3-1 mağlup ederek, tarihinde ilk kez 3. Lige yükseldi.

BAL play-of maçında 44 Malatyaspor ile Kahramanmaraş’ta karşı karşıya gelen Erzin Belediyespor, karşılaşmanın henüz 3. dakikasında Herve Amani’nin golüne engel olamayarak 1-0 yenik duruma düştü. Golün şokunu hemen üzerinden atan temsilcimiz, skoru dengelemek adına rakip kaleye yüklenmeye başladı. 9. dakikada da Nureddin Ersoy’un golü ile eşitliği yakaladı: 1-1 oldu.

Bu dakikadan sonra Oyun hakimiyetini elinde tutan Erzin Belediyespor, öne geçmek adına rakip kaleye yüklense de bunda başarılı olamayınca karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.

Bu önemli maçın kinci yarısına da her iki takım kontrollü bir şekilde başladı ve gol yememek için defans bloğunu kalabalık tuttu. Karşılıklı gelişen ataklarda her iki takımda sonuca gidemeyince karşılaşmanın 90 dakikası 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Eşitlik bozulmayınca karşılamada uzatma dakikalara geçildi.

Uzatma dakikasının hemen birinci dakikasında Jeremiah Momo Corneh’in, golü ile biraz rahatlayan Erzin Belediyespor, durumu 2-1 yaptı. Golden sonra biraz defansa çekilen temsilcimiz, rakip takımın ataklarını savuştururken, farkı artırmak adına ani ataklarla rakip kaleye yüklendi. Uzatmaların ilk yarısı Erzin Belediyespor’un 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci uzatma devresinde de skoru koruyan temsilcimiz adına 120. dakikada yine sahneye çıkan Jeremiah, kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü attı: 3-1. Ve maç bu skor ile tamamlandı.

Alınan bu galibiyetin ardından Teknik Direktör Can Güven öncülüğündeki Erzin Belediyespor, tarihinde ilk kez 3. lige yükselmiş oldu. İlimizi önümüzdeki sezon 3. ligde temsil edecek olan Erzin Belediyespor’a başarıları dileriz.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here