Ertem; “İlkeli Delegelerin Tespiti İçin Kesinlikle Sandık Gerekiyor”

0
90

CHP’li Vekil Ertem, Partilerinin Seçim Sürecini Değerlendirdi…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, partilerinin seçim sürecinin başladığını ifade ederek, seçim süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

19 Ağustos’ta başlayacak olan delege seçimlerinin büyük önem taşıdığını kaydeden Milletvekili Ertem, bu süreçte dikkatli davranılması ve hiçbir partilinin küstürülmemesi gerektiğini vurguladı. CHP’li Vekil Ertem; “CHP Genel Merkezimizin üye listelerini güncellemesi ve olağan kurultay sürecini ilçelerden başlatmasıyla birlikte seçim süreci başladı. 3 Temmuz’da üye çizelgeleri askıya çıkacak. 19 Ağustos tarihinde başlayacak olan delege seçimlerinin pek çok açıdan önemi büyük. Delege seçimleri parti üyesinin en çok kırıldığı, küstürüldüğü dönemdir. Kırılan ve küstürülen bu üyeleri tekrar partiye kazandırmak çok zordur. Genel Başkan’ın seçilmesini belirleyecek olan kurultay delegelerinin tespitinde delegeler etkili olacağından; geleceğin belediye başkanlarının ve milletvekillerinin sıralamasını bu delegelerin yapacak olmasından dolayı önemi büyüktür” şeklinde konuştu.

CHP’lileri Partiden Küstürmemeliyiz

Tüzüğe ve yönetmeliklere uygun seçim yapmayan, kendilerine yakın olan insanları seçen başkan ve yönetimlerin kafalarında gizli planları ve gelecekte elde etmeyi düşündükleri çıkarları olduğunu öne süren Vekil Ertem, seçimlere demokrasi getirmek adına her mahalleye sandık koyup mevcut üyelerin delegelere oy vermesi gerektiğini savundu. Sandık olmadan seçim yapıldığında, gerçek partililerin, partiden uzaklaştığını ifade eden Milletvekili Ertem; “Yönetmelik ‘Seçim, önceden duyurulan gün, yer ve saatte gizli oy ve açık sayım yöntemiyle yapılır’ diyor.  Tüzüğe ve yönetmeliklere uygun seçim yapmayan, kendilerine yakın olan insanları seçen başkan ve yönetimlerin kafalarında gizli planları ve gelecekte elde etmeyi düşündükleri çıkarları vardır. Durum böyle olunca partiye gerçekten hizmet etmiş insanların delege olmasının önü kesiliyor ve parti geniş tabana yayılamıyor. Seçimlere demokrasi getirmek adına her mahalleye sandık koyup mevcut üyelerin delegelere oy vermesi gerekmektedir. Sandık olmadan seçim yapıldığı zaman gerçek CHP’lilerin partiden uzaklaşmasına ve partiye küsmesine sebep oluyoruz. Onlarda ya seçimlerde sandığa gitmiyor ya da kendilerine yakın başka partiye oy veriyor bu da CHP’nin büyümesini engelliyor” dedi.

Partinin Yapısına Uygun Hareket Edilmeli

Demokrasi ve delegeler için sandığın şart olduğunun önemle altını çizen Milletvekili Ertem; “Türkiye’ye demokrasiyi getiren, her platformda demokrasiyi savunan CHP’nin yapısına uygun hareket ederek toplumda ve partide karşılığı olan en doğru ve ilkeli delegelerin tespiti için kesinlikle sandık gerekiyor. Bunu yapabildiğimiz takdirde bir sonraki yerel ve genel seçimlerin ön seçim ile olacağını düşünürsek ilkeli delegelerin belirleyeceği milletvekilleri ve belediye başkan adayları ile CHP olarak Hatay’da daha yüksek oranda oya ulaşıp başarılı olacağımızı düşünüyorum” şeklinde görüşlerini aktardı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here