Ertem; “Çanakkale, Türk Milletinin Özgürlüğe Olan Sarsılmaz İnancının Zaferidir”

0
113

CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, Çanakkale Zaferinin yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında; “Yaşadığımız toprakları bize vatan kılmak için göz kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimizi andığımız bugün, onlara olan gönül borcumuzu bir kez daha dile getiriyoruz” dedi.

Bu zaferin, Türk milletinin özgürlüğe olan sarsılmaz inancının zaferi olduğuna da değinen Ertem, mesajında şunları ifade etti;

“Çanakkale Savaşı, 19 Mayıs 1919 da Samsun’dan Tüm Türkiye’ye Bir Güneş Gibi doğarak yayılan Bağımsızlık Meşalesi, Ulusal Kurtuluş ve Bağımsızlık mücadelemizin habercisi olmuştur. Çanakkale Zaferi, Türkiye tarihinin olduğu kadar dünya tarihinin de dönüm noktalarından birini teşkil etmiştir.

O siperlerin büyük komutanı Atatürk’ün, Çanakkale’de koyun koyuna yatan farklı milletlerden pek çok askere “artık onlar bizim evlatlarımızdır” diyerek sahip çıkması, Çanakkale’de bir milletin dünyaya kafa tutmasının ötesinde bir insanlık savaşı verildiğini göstermiştir. 18 Mart 1915’te Çanakkale zaferini kazandıran ruhla, Türk milletinin gücü, vatanperverliği, fedakârlığı ve özgürlüğe olan sarsılmaz inancı bir kez daha teyit edilmiştir.

Medeni Toplumlar içerisinde yerimizi alıp, Çağdaş Demokratik ve Laik Cumhuriyetimizi ayakta tutuyorsak, Başta Eşsiz Komutan Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, canları ile kanları ile vatan topraklarımızı kahramanca koruyan, kollayan kahraman askerlerine ile onların komutanlarına borçluyuz.

Bugün bizlere düşen en büyük görev, tarihi zaferlerle dolu Türk Milletinin birlik ve beraberlik içinde şehit kanları ile sulanarak bizlere emanet edilen bu mukaddes toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak muhafaza etmek ve bizden sonraki nesillere daha emniyetli bir şekilde devretmektir.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 103. yıl dönümünde; “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe kazıyan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları asil kanlarıyla sulayarak sonsuzluğa ulaşan aziz şehitlerimizi, rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun!”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here