Ertem; “Alçak Saldırıları Halkımızın Yüksek Dayanışma Ruhu İle Engelleyeceğiz”

0
72

birol ertem4Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, insanların öldüğü hiçbir davanın, haklı olmadığını ve kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Geçtiğimiz hafta sonu Gaziantep’te yaşanan bombalı saldırı sonrası bir açıklama yapan Milletvekili Ertem, saldırıyı ve tüm terör saldırılarını nefretle kınadıklarını vurguladı.

Bölücü terör örgütünün barbarca tutumu karşısında Cumhuriyet Halk Partisi olarak terörü bitirmek için atılacak her adıma sonuna kadar destek olacaklarını kaydeden Milletvekili Ertem; “Millet olarak zor bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde içimizi yakan olaylarla karşı karşıyayız. Cumhuriyetimize, demokratik, laik, sosyal hukuk devletimize yönelik hain planlar ve saldırılar yapan terör örgütlerini lanetliyoruz. İnsanların öldüğü hiçbir dava haklı değildir ve kabul edilemez.

CHP olarak Mecliste defalarca terörü bitirmek adına Araştırma Komisyonu kurulması için talepte bulunmamıza rağmen bu komisyonun kurulmasını reddeden AKP Hükümetinin, bir an önce bu kanı durdurmak adına harekete geçmesi ve yanlış politikalarından vazgeçmesi gerekmektedir. Geçmiş dönemlerde terör örgütlerine mühimmat yardımı yaparken kendi insanının canını düşünmeyen AKP Hükümeti daha kaç masum insanımızın yaşamını yitirmesine seyirci kalacaktır! Ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü bozmak amacıyla terör örgütlerinin düzenlediği bu alçak saldırıları halkımızın yüksek dayanışma ruhu ile engelleyeceğiz. Bu ülke, bu vatan, bu bayrak hepimizin… Vatanımız, birliğimiz, dirliğimiz, huzurumuz hedefteyken sessiz kalamayız.

Yaşlı, genç, kadın, çocuk demeden saldıran, yaralayan, katleden bölücü terör örgütünün bu barbarca tutumu karşısında Cumhuriyet Halk Partisi olarak terörü bitirmek için atılacak her adıma sonuna kadar destek olacağız. Gaziantep’te yaşanan saldırıda hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here