Erken Seçim Ekonomiyi Rahatlatır

0
75

Geçtiğimiz gün MHP Genel Başkanı Sn. Devlet Bahçeli, grup toplantısında 26 Ağustos 2018 günü erken seçim yapılması için hükümete ve kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Konu gündeme gelir gelmez ilk cevaplamayı CHP yaptı. “Biz bu erken seçime hazırız” dediler. Hükümet kanadı da “bu konu görüşülmeli” dedi. Bir anda oradan, buradan çok çeşitli söylemlerle, gündem çok başka yerlere doğru sürüklendi. Devlet Bahçeli’nin Recep Tayyip Erdoğan’ın sözcülüğüne kadar işi uzatanlar oldu…

MHP ile yapılan seçim işbirliğinde alınan tüm kararların yürürlüğe gitmesinde alınan olumlu gelişmeler çoğu kesimlerin nefretini kazansa da Devlet Bahçeli Türkiye’nin içinde bulunduğu zor dönemeçte hükümete verdiği destekle Türk kamuoyunun nefretini değil sempatisini kazanmıştır.

Türkiye On Beş Temmuz darbe girişiminden öncesi ve sonrasında iç ve dış düşmanlar tarafından ablukaya alındı… Her konuda mevcut hükümeti ortadan kaldırma çabaları bir yana diğer tarafta tüm dünya ülkelerinde hızlıca taraf toplayan azınlık Kürt taraftarları, PKK, YPG gibi çok değişik kurdukları unsurlarla bizi içerden can evimizden vurmaya kalkıştılar. Karşımıza terörist olarak çıkan bir kısım Ermeni uzantılı Kürtler, Suriye’nin iç karışıklığını fırsat bilip, ilk önce Rusya ile flört etmeye başladılar. Irak’ta milli hudutlarımız içerisinde yer alan Kerkük Musul gibi Türkmen şehirlerine saldırarak, Türkmenlerin yerine Kürt nüfusunu şırınga ettiler.

Sinsi görünen Barzani yeni bir PKK güdümlü Kürdistan kurulmasına öncülük etti. Türkiye’nin aşırı şiddetle karşı koyduğu referandum amacına ulaşmadı. Rusya’dan ümidini kesen YPG, bu sefer ABD birleşmesiyle yeniden bölgede söz sahibi olmaya başladı. ABD, IŞİD ile mücadele adı altında milyonlarca dolarlık silahları YPG ile paylaştı. Bu silahların tümü güzel yurdum insanına karşı kullanılmak üzere olduğu artık ayan beyan şeklinde biliniliyor.

Hatay ilimizin hemen yanı başında bulunan Afrin’de ne olduğunu öğrendik. Amanos dağlarında yuvalanan teröristlerle mücadele hala devam ediyor. Anlaşılıyor ki Amanos Dağlarından ötesi İskenderun ve Akdeniz bölgesi onların kuracakları yeni Kürdistan’da hedefledikleri yerler… Yurdumuzun yüzde sekseni bu oyunun farkında! Az bir azınlık bu tehlikenin hala farkında değil. Allah’tan Anavatanımız da yaşayan bizlerin bilmediği bir ulusal güç var. O güç bir karış toprağımız tehlike girdiği anda bir anda alev olur ve vatanıma baş kaldıranları yakar.

Nitekim öyle oldu. Vatan bütünlüğümüzün tehlikeye girmesini seyretmeyen, MHP Muhafazakar kanadı ile ılımlı MHP kanadı bir anda sessizce sessizliğini bozdu ve mevcut hükümetin icraatlarını destekler açıklamasıyla, vatan içerisinde bir bütünlük oluşturuldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu yapmış olduğu çağrı ile güney illerimizde oluşan tehdit ve tehlikeler nispeten ortadan kalkmış oldu. Doğu ve Güney doğu illerimizde geçmişte oluşan PKK tehlikeleri, alınan en hızlı kararlarla içimizden atılıyor.

Boş durmuyorlar. Dünya’da döviz yükselmiyor ama Türkiye’de döviz yükselme çılgınlığı başladı. Borsa bir anda allak bullak! Döviz yükseliyor, petrol fiyatları aynı keza sinir bozup duruyor. Mehmetçiğimizin kesin tavırlarıyla baş edemeyeceğini anlayanlar, şimdi ekonomi savaşı başlatmış durumda. Ne yaparız ne ederiz de bu Türkiye’yi başımızdan atarız diye karşımızda birleşen Avrupa birliği var. Amerika-Hollanda-Fransa-İsveç-Yunanistan, yahu hangisini yazayım.

Geçmişte Haçlı zihniyetiyle vatanıma saldıranlar şimdi başka şekilde birleşip bana saldırıyor. Onları görmeyen kör gözler zaten göremediklerinden dolayı çoğu hükümetin aldığı kararlara karşı çıkıyor. Türkiye her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyuyor. Bizleri, kutuplaşırken gören bu düşmanlar sanmayın üzülüyor. En yakın dost gözüken dahi eline zil takıp sevincinden oynuyor. Erken seçim bence birlik ve beraberliğimiz için şart. Bu iş uzadıkça içimizde bulunan kurtlar gövdemizi derinden-derinden parçalamaya devam edecek.

Benim kanaatime göre seçim sonucunda ekonomimiz rahatlayacak. Yurdumuzda yatırım yapacak yatırımcılar şu günlerde güvensizliği öne sürerek yatırımlarını yavaşlatma peşindeler. Turizmde aynı! Milyarlık tesislerde turist güvenliği öne sürerek tesislerimize gelmek istememektedir. Bu konuda düşmanlarımızın propaganda çalışmaları da dört dörtlük “cuk” diye yerine oturuyor. Muhalefet kanadı CHP erken seçime hemen varım dedi zaten. Diğerleri de bu kararları olumlu karşılar. Bir an evvel bu iş bitsin de önümüzü görelim..!! Nitekim Erken seçim tarihi de 24 Haziran olarak belirlendi. Haydi hayırlısı!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here