Erken Başlayan Noel Kutlamalarına Büyükşehir Belediyesi’nden Destek

0
130

noel-antakya1Hatay Büyükşehir Belediye (BŞB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın ilimizi oluşturan toplumsal mozaiğe mensup hemşerilerinin kültürel ve dini değerlerini gönüllerince yaşatmaları için gösterdiği duyarlılık devam ediyor. Başkan Savaş’ın bu anlamdaki hassasiyeti çerçevesinde, tüm dünyada olduğu gibi Hıristiyan hemşerilerimiz tarafından her yıl 25 Aralık tarihinde Hz. İsa’nın doğumunun kutlandığı Hıristiyan Bayramı olarak bilinen Noel Bayramı öncesi çocuklara özel olarak gerçekleştirilen kutlamalara, HBB Şehir Tiyatrosu sanatçılarının ortaya koyduğu çocuk oyunuyla destek verildi.

Hurigil: Bu Müstesna Günde Verdiği Destekle Bizi Yalnız Bırakmayan Başkan Savaş’a Teşekkür Ediyorum

Noel Bayramı öncesi çocuklar için yapılan kutlamaların açılış konuşmasını yapan Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, cemaatleri için çok müstesna bir günü idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Başkan Savaş’ın kendilerini böylesine özel bir günde verdiği destek ve ilettiği kutlama mesajıyla onurlandırdığını kaydeden Hurigil; “Bu özel günde bizleri yalnız bırakmayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

noel-antakya2

Papaz Doğum, Hıristiyan Âlemi’nin Noel’ini Antakya’dan Kutladı…

Hurigil’in ardından söz alan Antakya Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Doğum ise Noel’in önemine vurgu yaparak, Noel Bayramı’nın geleceğin teminatı çocuklarla anlam kazandığını ifade etti ve tüm Hıristiyan Alemi’nin Noel’ini Medeniyetler Şehri Antakya’dan kutladı.

Gerçekleşen konuşmalar sonrasında, HBB Şehir Tiyatrosu’nun düzenlediği çocuk şenliği büyük beğeni toplarken, Noel öncesi çocuklar doyasıya eğlenme şansı yakaladı. “Minik Avcı” adlı oyunla, hayvanların doğal ortamlarında yaşaması gerektiğini anlatarak çocuklara hayvan sevgisi aşılayan öğretici tiyatro gösterisi çocukların alkışlarıyla karşılık buldu.

noel-antakya3

Tiyatro oyunu sonrasında, insanların yeni yıla yönelik iyilik, bereket, refah, huzur ve barış beklentilerini de ifade eden Hıristiyan Alemi’nin bu kutlu gününde çocuklar ilahiler okurken, günün anısına fotoğraflar çekildi ve tiyatro sanatçıları çocuklara balon hediye etti.

Gelenek Bozulmadı; Temsili Noel Babalar Hediyeler Dağıttı

Antakya Ortodoks Kilisesi’nde Hıristiyanların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte katılımcılara çorba ve börek ikramında bulunulurken, Noellerin olmazsa olmazı temsili Noel Babalar çocuklara hediyeler dağıttı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here