Ergin; “Hatay’ın Geleceğinin Adayıyım”

0
89

sadullah ergin20Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ergin, Erzinlilerle Buluşmasında Yaptıklarını ve Yapacaklarını Anlattı…

Ak Parti Hatay Milletvekili, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde yoğun tempoda sürdürdüğü çalışmalara aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Erzin ilçesinde Erzinliler ile bire bir görüşme imkanı bulan Ergin, Hatay’ın geleceğinin adayı olduğunu söyledi. Ergin’i, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Ak Parti Erzin İlçe Başkanı Abdullah Yakar, ilçe yönetim kurulu üyeleri ile Belediye Başkan aday adayları karşıladı. İl Başkanı İsmail Kimyeci’nin de bulunduğu ziyarette Erzinli vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin’e büyük bir coşku ile sevgi gösterisinde bulundu.

Erzin’de ilk olarak kahvaltılı toplantıya iştirak eden Ergin, Erzin’in değişik mahalle ve caddelerinde vatandaşlar ile bir araya gelerek Hatay’a yapılan yatırımlar hakkında aydınlatıcı bilgiler sundu. Erzin esnafını da işyerlerinde ziyaret eden Ergin, hayırlı işler temennisinde bulundu. Hatay’ın bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Ergin; “Hatay Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile birlikte bir bütün olarak değerlendirilmelidir. Büyükşehir’in imkanları ilçe belediyelerine göre oldukça fazladır. Büyük projeleri hayata geçirecek olan Büyükşehir belediyesidir. Bu nedenle Hatay’ın geleceği, yarınlarımız, bugünden daha aydınlık olmalı” dedi.

Siz İsteyin Biz Yapalım

Karşılıklı sohbet şeklinde geçen toplantılarda vatandaşların da sorularını da yanıtlama imkanı bulan Ergin; “Kentsel dönüşüm demek, evinizin başınıza yıkılması anlamına gelmez. Aksine oturduğunuz evden daha güzeline sahip olmak anlamını taşımaktadır. Doğalgaz konusuna gelince, sizler Doğalgaz’ı isteyin, talep edin, bizler gerekeni yapalım. Sizler hizmeti istemeye devam ettiğiniz sürece bizler sizlere hizmetleri sunmaya devam edeceğiz. Biz sizden aldığımız destek ile Hatay’a bugüne kadar yapılmayan hizmetleri, yatırımları yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Yaptığımız yatırımlar Hatay’ın alt yapısını oluşturan yatırımlardır” dedi.

sadullah ergin19

Amanos Tüneli Dengeleri Değiştirecek

İskenderun, Payas, Dörtyol, Erzin bölgesinde yatırım yapacak bir karış yer kalmadığını ifade eden Ergin; “Şu anda yer verecek durumda olsak 25 ila 30 milyar dolar yatırım yapacak müteşebbisler hazır. Ama yer yok. İlimizin doğusunda bulunan yerleri tahsis edelim dedik. Amanos Tünellerini önce hayal edelim dedik. Bizim bu saydığımız projeler önce hayal ile başlamıştır. Şimdi o hayal ettiğimiz, havaalanı, duble yollar, barajlar tüm bunlar gerçeğe döndü. Şimdi Amanos Tünelleri İskenderun, Payas Bölgesinden Kırıkhan, Hassa arasında bir yerden çıkacak şekilde dağın altından yapılacak tünel ile İskenderun Limanını Kırıkhan’a Hassa’ya, Akbez’e ulaştırmak istiyoruz. Bu bölgedeki tarım dışı arazilerimizi sanayi bölgesi olarak dizayn edilmesi ve yeni sanayi yatırımlar ile ilimizde ihtiyaç duyduğumuz istihdam açığını kapatmak anlamında önemli bir imkan oluşturulmasını ısrarla takip ettik. Yapılan incelemeler sonrasında Hassa bölgesi civarında tarıma elverişli olmayan 40 bin dönüm arazi sanayi yatırımı yapılmaya müsait yer olarak tespit edildi.  Yapılacak olan tünel, yaklaşık 1 katrilyonluk bir proje. Şu anda Hatay’a yapılan tüm yatırımları üst üste koyun hepsinin toplamından daha büyük bir rakam. İnşallah önümüzdeki aylarda ilk kazmayı vururuz. Toplam 30 Km’lik bir bant. Bunun 20 Km’si bağlantı yolları. 10 Km’si Amanos Dağının altından geçen tünellerden oluşuyor. Kazma vurulsun o bölgedeki araziler 30-40 kat değeri artacak. Hatay’a ek gelir getiren çılgın bir proje. Amanos tünelleri Hatay’ın sosyo-ekonomik dengelerini değiştirecek” dedi.

Türkiye’nin Geleceği Güvende

Türkiye’nin 2002 yılı ve öncesi ekonomik yönden nasıl bir durumda olduğunu kimsenin unutmaması gerektiğini kaydeden Ergin; “Şu an 30 sene sonra kendisini finanse edecek projeler üretiliyor. Emin olun o 30 senelik projeleri finanse edecek bankalar sıraya giriyor, peşinizden koşuyor. Bu, Türkiye’nin gelecek 30 yılını güvende görüyorum demektir” dedi.

Bu Seçimlerin Ayrı Anlamı Var

Ayrıca 1,5 milyon insanımızın yaşadığı bu şehirde sosyal barışı koruyacak huzuru devam ettirecek ve bu şehri ateşe atmak isteyenlere fırsat vermeyecek bir alt yapının kurulmasının şart olduğunu dile getiren Ergin; “Çünkü yanı başımızda 3,5 yıldır devam eden savaştan olumsuz etkilenmiş durumdayız. Bu şehirde sosyal barışın sürdürebilmesi için, bu şehirde birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ikliminin bizden sonraki nesillere aktarılabilmesi için bu seçimlerin ayrı anlamı var” diyerek sözlerini tamamladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here