Erdoğan; “Hatay, Bizim Gözbebeğimiz!”

0
164

Türkiye Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’da binlerce vatandaşa seslendi. Partisince Antakya İtfaiye Meydanında düzenlenen mitingde halka hitap eden Erdoğan, 8 aylık hasretin ardından tekrar Hatay’da olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğunu dile getirdi.

Erdoğan, konuşmasının başında; “Bu güzel atmosferde bizleri kavuşturduğu için Rabbime hamt ediyorum. Hatay’a, siz Hataylı kardeşlerime, sevginizden, muhabbetinizden, heyecanınızdan, coşkunuzdan, en çok da vefanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Hatay, bizim gözbebeğimiz. Hatay denince akla ilk sabır gelir, feraset gelir. Onun için men sabera zafera, sabreden kimse zafere ulaşır. Sabrettik evelallah zafere de ulaştık, ulaşıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Hataylılardan 31 Mart akşamında yeni zaferler beklediğine işaret eden Erdoğan; “31 Mart’ta bu güzel şehrin geleceğine sahip çıkmanızı bekliyorum. 31 Mart’ta Hatay’da yeni bir sayfa açmamız gerekiyor. Bu güzel şehri, beceriksiz, çapsız, vizyonsuz belediyecilik yerine, yıllardır hasretini çektiği gönül belediyeciliğiyle buluşturmamız lazım. 31 Mart’ta, Hatay’ı belediyecilikte liyakatli kadrolara teslim etmemiz lazım. 31 Mart’ta, bu şehrin anahtarını artık emin ellere, ehil ellere vermemiz lazım” dedi.

Erdoğan ‘Hatay, 31 Mart’ta sandığa, demokrasiye, milli iradeye sahip çıkıyor musun, Cumhur İttifakı’na sahip çıkıyor musun, tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi gönül işi diyor musun, mührü gönül belediyeciliğine vuruyor musun?’ sorularına, alandakilerin hep bir ağızdan verdiği “Evet” yanıtının ardından; “31 Mart zaferimiz şimdiden kutlu olsun, mübarek olsun. Rabbim hepinizden razı olsun” diye konuştu ve seçime az bir süre kaldığını belirterek, partililerden kapı-kapı dolaşmalarını istedi.

Erdoğan, Hatay’da 16’cı il mitingini gerçekleştirdiklerine de dikkati çekerek; “Dikkat edin dile kolay 16 kez burada miting yaptım. Hangi lider geldi burada bu kadar miting yaptı. Bu kardeşiniz sizler olmadan olamaz. Sizlerle varım” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bunun yanında ilçe mitingleriyle, toplu açılış törenleriyle, temel atma merasimleriyle halkla dertleştiklerini, kucaklaştıklarını, istişare ettiklerini de kaydetti.

Önemli Olan Vaatleri Yerine Getirmek!

Siyasetin fedakarlık, aşk, gönül, vizyon, öngörü işi olduğunun altını çizen Erdoğan, siyasette söz söylemenin, vaat etmenin önem taşıdığını ancak asıl önemlisinin vaadi yerine getirmek olduğunu vurguladı.

Hatay’a, 7 bin 644 derslik inşa ettiklerini, ikinci devlet üniversitesi olarak İskenderun Teknik Üniversitesini kurduklarını aktaran Erdoğan, şu anda İskenderun’a mükemmel bir belediye başkan adayı koyduklarını dile getirdi.

Gelecek yıl ise Antakya, Kırıkhan ve İskenderun’da toplamda 2 bin 350 kapasiteli yurt binalarını faaliyete geçireceklerini ifade eden Erdoğan, sağlıkta Hatay’a 14’ü hastane olmak üzere toplam 43 tesis kazandırdıklarını, İskenderun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini hizmete sunduklarını anımsattı. Hatay’da 8 bin konut projesinin hayata geçirildiğini ve imar barışıyla toplam 205 bin Hataylı vatandaşın sorununun çözüldüğünü, 78 ata yadigarı eserin restore edildiğini ve Antakya Meydan ile Kürt Fakih Camileri gibi önemli eserlerin restorasyonlarına devam edildiğini aktardı.

Erdoğan, bu yıl birçok yol çalışmasının da tamamlanacağını duyurarak; “Ayrıca Samandağ-Arsuz yolunun ihalesini de iki gün önce gerçekleştirdik. Hatay turizmi açısından son derece önemli bu yolu 29 Ekim’e yetiştirip sizlerin istifadesine sunacağız” dedi.

Amanos Tüneli’nin proje çalışmalarının devam ettiğini de kaydeden Erdoğan, tüm bu hizmetlerin aksamadan devam etmesi için 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nin çok önemli olduğunu vurguladı ve gerek Ak Parti’nin adaylarına gerekse Cumhur İttifakı’nın adaylarına destek beklediğini ifade etti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here