Erasmus+ Ka101 Okul Eğitimi Projesi Kabul Edildi

0
242

Arsuz’da Bir İlk!

Konacık İlkokulu, Uluçınar Ortaokulu, Hüyük Ortaokulu, Hacıahmetli Ortaokulu, Üçgüllük Ortaokulu, Yukarıkepirce Ortaokulunun dahil olduğu Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Arsuz Kaymakamlığı/ İlçe Milli Eğitim Proje Ofisi tarafından hazırlanan “Teknoloji Işığında Avrupa’ya Adım Adım” isimli Erasmus+ KA101 Okul Eğitimi Konsorsiyum projesi,  Dışişleri Bakanlığına bağlı Ulusal ajans tarafından hibelendirilmeye hak kazandı.

“Teknoloji Işığında Avrupa’ya Adım Adım” isimli  projede; eğitimde  kaliteyi arttırmak, daha interaktif ve eğlenceli bir eğitim ortamı oluşturmak hedeflenirken, bu amaçla, konsorsiyum ortağı okulların öğretmen ve idarecileri birbiriyle bağlantılı iki farklı kursa katılım gösterecek.

Proje hakkında verilen bilgilerde; “Teknoloji Işığında Avrupa’ya Adım Adım” isimli  projede; eğitimde  kaliteyi arttırmak, daha interaktif ve eğlenceli bir eğitim ortamı oluşturmak hedeflenmektedir. Bu amaçla, konsorsiyum ortağı okulların öğretmen ve idarecileri birbiriyle bağlantılı iki farklı kursa katılım gösterilecektir. 1.si Prag’da düzenlenen ve 18 personelin katılacağı; teknolojik araçların, web2.0 araçlarının, e-öğrenmenin hem sanal ortamda hem de geleneksel sınıflarda uygulanışını gösteren 5 günlük ‘Eğitimde BİT Kullanımı Kursu’dur. 2’cisi ise Londra’da düzenlenen proje tabanlı öğrenmeyi, projeler tasarlamayı, proje yazımında yaratıcı ve eleştirel düşünmeyi geliştirmek için bir araç olarak BİT i kullanmayı, çok kültürlü sınıflara hitap edebilmeyi, öğrenme materyallerini farklı sınıfların ihtiyaçlarına göre uyarlamayı içeren 5 günlük ‘Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Kursu’dur.

Desteklerinden dolayı Valimiz Sayın Erdal Ata’ya, Kaymakamımız  Musa Sarı’ya, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ramazan Dönmez’e ve projeyi hazırlayan Arsuz Kaymakamlığı /İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Ekibi Koordinatörleri;  Nilgün Savaş ve Kübra Yıldız’a, Üçgüllük Ortaokulu  İngilizce Öğretmeni Yasemin Culha’ya, Hüyük  Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Esra Tultak’a, Hacıahmetli Ortaokulu  İngilizce öğretmeni Nazan Güven Haskioğlu’na ve Yukarı Kepirce Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Ayhan Atar ‘a emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here