Engelliler Günü Etkinliklerle Kutlanacak

0
209

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü etkinliklerle kutlayacaklarını söyledi. Başkan Tosyalı, etkinliklere tüm halkımızı davet etti.

Engelliler Spor Kulübüne Yer Tahsisi ve Açılışı Yapılacak

Belediye olarak engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını belirten Başkan Fatih Tosyalı; “Unutulmamalıdır ki, engellilik hepimizin karşı karşıya kalacağı bir durumdur. Bu sebeple asıl aşılması gereken engel, vicdanlardadır. Engelli bireylerimizin en çok ihtiyacı olan şefkati, merhameti, saygıyı ve sevgiyi onlardan esirgememeli, daima onların yanlarında olduğumuzu göstermeli, hissettirmeli ve onları desteklemeliyiz. Engellilerimizin bizden beklentileri olan bu hasletleri yerine getirdiğimizde, aşamayacağımız hiçbir engelimiz yoktur.

Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmanın, ailelerine destek olmanın, sorunlarının giderilmesine katkıda bulunmanın bir insanlık görevi ve ortak sorumluluğumuz olduğu asla unutulmamalıdır. Bu vesile ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal  farkındalığın arttırılmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile  olmasını diliyor ve tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam  geçirmelerini temenni ediyorum” diye konuştu.

Gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında da bilgiler veren Başkan Tosyalı; “Bu önemli günde belediye olarak çeşitli etkiler organize edildi. 3 Aralık’ta ilk olarak İskenderun Sahil Engelsiz Atölye’de saat 09.30’da Engelsiz Atölye El Sanatları Sergisi ve İskenderun Engelliler spor kulübüne yer tahsisi ve açılışı yapılacak. Ardından Simya Koleji Kampusunda saat 14.00’da Deniz Örak Piyano Resitali, İskenderun Engelsiz Koro Konseri, İskenderun Gençlik Merkezi ve Down Sendromlular Konseri, İskenderun Belediyesi Kent Orkestrası Konseri düzenlenecek. Düzenlenen tüm etkinliklere halkımız davetlidir.

Belediyemizin imkanları ölçüsünde engelli vatandaşlarımız destek olmaya devam edeceğiz. Kimseyi ayırt etmeden hizmetlerimizi ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz. En büyük engel sevgisizliktir diyoruz” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here