Engelliler Basketbol Kaptanı Umut Akbay; “Fırsatçılara Kanmayın”

0
411

engelliler derneği1İskenderun Engelliler Spor Kulübü yıllardır İskenderun’un tek engelliler spor kulübü olarak ayakta durmaya çalışırken, kendini bilmez fırsatçılar ise engellilerin adını kullanarak, duygu sömürüsü yapıp vatandaştan para topluyor.

Engelli Basketbol takımının da içinde bulunduğu Engelliler Spor Kulübünün üyesi olan, yıllardır kendi yağlarıyla kavrulmaya çalışan ve derneği ayakta tutmak için zaman-zaman ailelerinden harcama yapan engelliler, kendi adlarını kullanarak piyasadan para toplayan kişilere destek çıkılmamasını istediler.

İskenderun Engelliler Spor Kulübü Basketbol Takımı Kaptanı Umut Akbay kapalı spor salonuna antrenman yaptıkları sırada basın mensuplarına açıklamalarda bulunurken emek hırsızlarına dikkat edilmesini kaydetti.

Akbay yaptığı açıklamasında; “İskenderun engellileri bizim bünyemizde ve dernek olarak da bu engelli arkadaşlarımıza spor yaptırmaya çalışıyoruz. Bu nedenle geçtiğimiz günlerde bir genç arkadaşımızın ismini engelliler koyduğu bir dernek açtığını duyduk ve bu dernek adı altında gece yaparak tekerlekli sandalye dağıtımı yaparak birçok kişiden para almış. Bu kişinin yaptıkları çalışmalar topladıkları paralarla bizim hiçbir ilgimiz ve alakamız yoktur. İnsanlar verdikleri paraların bize gittiğini sanıyor ama kesinlikle bizle bir ilgisi yok! Lütfen yardım yapacağınız dernekleri iyi tanıyın ve makbuz karşılığında alın ayrıca bu konuda fırsatçılara tepkinizi gösterin” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here