Engelli Kardeşlerimizin Temsili Askerlik Yemin Töreni!

0
226

İskenderun 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı tarafından Şehit Teğmen Ahmet Tor Kışlasında, İskenderun Deniz Üs Komutanlığı tarafından da İskenderun Deniz Er Eğitim Alayında engelli kardeşlerimiz için temsili askerlik yemin töreni tertip edildi. Temsili askerlik yemin törenlerine İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve kent protokolü katıldı.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı işbirliği ve koordinasyonuyla, İskenderun 39’ncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığının ev sahipliğinde Şehit Teğmen Ahmet Tor Kışlasında, İskenderun Deniz Üs Komutanlığının ev sahipliğinde de İskenderun Deniz Er Eğitim Alayında engelli kardeşlerimiz için temsili askerlik yemin töreni gerçekleştirildi.

Engelli kardeşlerimizin bir günlük temsili vatani görevini yerine getirerek, yemin törenini icra etmelerinin akabinde, katılımcılara Kaymakam İskender Yönden, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Yardımcısı ve Şehit Teğmen Ahmet Tor Kışlası Komutanı Kurmay Albay Serdar İpekoğlu, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı tarafından terhis belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.

Kaymakam Yönden, engelli kardeşlerimiz ve aileleriyle yakından ilgilenerek, gurur ve coşkularını paylaştı.

Her iki komutanlıkta da resmi tören geçidi icra edilirken, milli şuur ve düsturumuzun pekişmesinin yanı sıra yüce devletimizin samimiyeti, merhameti ve ahde vefası bir kez daha gözler önüne serildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here