Emniyet Ekiplerinin Suç ve Suçlulara Yönelik Mücadelesi Sürüyor

0
54

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğünce, halkımızın asayiş, güven, huzur ve sükûnu başta olmak üzere, gençlerimizin ve çocuklarımızın, kötü ve zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla suç ve suçlulara yönelik mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar titizlik ve özveri içerisinde sürdürülüyor.

Bu doğrultuda; 17/09/2019 ile 30/09/2019 tarihleri arasında, Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince, kentimizde meydana gelen 24 olaya yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 38 şahsın yakalanarak haklarında yasal işlem yapıldığı bildirildi. Söz konusu olaylar kapsamında, 1 bin 673 gr. Esrar maddesi, 374 adet Captagon hap, 12 gr. Eroin maddesi, 7 gr. Metamfetamin uyuşturucu maddesi, 4 adet Ecstasy hap ve 1 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Trafik Denetleme ve Kontrol uygulamaları kapsamında ise, 5 bin 425 araç kontrol işlemine tabi tutularak, 1 bin 603 araca toplam: 461 bin 531 TL trafik para cezası tatbik edilirken, 35 araç trafikten men edildi.

Asayiş Suçları kapsamında 9 ayrı suçtan aranan 1 şahıs, 3 ayrı suçtan aranan 1 şahıs, 9 ayrı suçtan aranan 1 şahıs olmak üzere toplam 38 şahıs yakalanırken, 3 adet tabanca, 1 adet pompalı tüfek ve 6 adet fişek ele geçirildi.

Devriye Ekipler tarafından yapılan kontrol uygulamalarında ise 1 bin 329 şahıs sorgulama işlemine tabi tutulurken, 7 aranan şahıs yakalanarak, 2 adet tabanca, 14 adet fişek ele geçirildi.

Gerçekleştirilen operasyon ve çalışmalar hakkında İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Kolluk kuvvetlerimiz ve istihbarat birimlerimiz başta olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızca halkımızın asayiş, güven, huzur ve sükûnu için özveri ve uyum içerisinde görev ifa edilmekte olup, suç ve suçlulara yönelik mücadele konusunda bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da kararlılık ve ciddiyetle çalışmalarımızı sürdüreceğimizden zerre-i miskal kadar şüpheniz olmasın” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here