Emlakçılar Derneği Başkanı Murat Uçar ve Yönetimi, İGC’yi Ziyaret Etti

0
98

“Merdiven Altı Çalışanlar Sorun Yaratıyor

İskenderun Emlakçılar Derneği Yönetim Kurulu, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Murat Uçar, emlak sektöründeki sıkıntıları anlatırken, 2020’nin iyi geçmesini diledi.

Emlakçılar Derneği Başkanı Uçar, en büyük sorunun imar sıkıntıları olan Gürsel Mahallesi’nde olduğunu belirterek; “Çeşitli mahallelerimizde imarla ilgili bir takım sorunlar mevcut. Bunlarla ilgili itirazlar oldu. Yasadaki bazı boşluklar da bizi sıkıntıya sokuyor. Sektörde yasal belgelerle çalışmayan, koltuk altında bir defterle işini yürüten ve bize de darbe yapan kişiler sıkıntımızı arttırıyor.

Merdiven altı çalışanlar sorun yaratıyor. Biz, 50 üyeli bir dernek olarak oda olmadığımız için bir yaptırımda bulunamıyoruz. Bin civarında kişinin gayrı-yasal olarak bu işi yaptığını tahmin ediyoruz. Bu kişiler kimseyle sözleşme yapmadan çalışıyor” şeklinde konuştu.

Emlakçıların bilinçli olması gerektiğini, müşteriyi yanıltmaması gerektiğini belirten Uçar, Emlak piyasasının çok hassas olduğunu, müşteriyle sözleşme yapmanın önemli olduğunu ve tamamen güven üzerine hareket ettiğini belirtti.

İGC Başkanı Veysel Cıncık, her hafta belirli meslek gruplarını davet ederek sorunlarını dinlediklerini belirterek; “Şu sıralarda gruplar halinde muhtarlarla sohbet ediyoruz. Önümüzdeki süreçte diğer meslek gruplarıyla da buluşacak ve sıkıntılarını kamuoyuna yansıtacağız” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here