Emekliler Müjde Bekliyor!

0
58

Emekliler, Ramazan Bayramı için verilecek ‘Bayram İkramiyesi’ne ne kadar artış yapılacağını merak ediyor. Bayram ikramiyesi her sene dini bayramlardan önce vatandaşların hesabına yatıyor. Emekliler geçtiğimiz yıl bayram öncesinde 1.100 TL ikramiyesi almışlardı. Bu yıl ki emekli bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı ise merak konusu oldu.

Enflasyon oranında arttırılması beklenen bayram ikramiyesinin ne kadar olması gerektiği konusunda görüşlerini aldığımız emekli vatandaşlar, düşüncelerini şöyle dile getirdiler;

“-1000 liradan fazla vereceklerini zannetmiyorum.

-4 yıldan beri aynı bayram ikramiyesi veriliyor, geçen sene 100 lira bir fark verdiler. En az 4000 lira olması lazım. Millet perişan durumda, emekli gerçekten perişan durumda, maaşlar yetmiyor. Bugün 2500 lira nereye kadar gidecek? Ev kirası veriyorsa ev kirası mı verecek? Bir pazara gidiyorsun 500 lira yetmiyor. İkramiyeyi verip vermeyeceği de belirsiz.

-Hükümet ne verirse onu kabul ederiz. Hükümetin de bütçesi çok zor durumda, ne desek boş, ne verirse kabulümdür, vermese de kabulümdür.

-Karı koca iki kişinin aylığı 5000 lira olsa yine karnı aç çünkü bir günde 2-3 sefer her şeye zam geliyor, bu olacak şey mi? İlk önce baştakilerin doyması lazım.

-Bir asgari ücret kadar olması gerek ikramiye. Emekli burada, sahilde, her yerde simitle idare ediyor, bir çay içemiyor. Elektrik parası, su parası… Aldığımız para 2500 lira, gelsinler kendileri 2500 lira ile bizim gibi geçinsinler bakalım nasıl geçinecekler.

-Muhalefet asgari ücret kadar olsun diyor ama vereceklerini zannetmiyorum. Çünkü bütçede para yok diyorlar ama birkaç kuruş belki koyabilir üstüne. 100-200 belki arttırırlar daha fazlasını vereceklerini zannetmiyorum…” (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here