Emek Partisi İskenderun İlçe Örgütü; “Asgari Ücret Net 1600 TL Olsun!”

0
134

emep açıklama7Emek Partisi İskenderun İlçe Örgütü, 2015 bütçesini açıklayan Hükümetin, asgari ücrete %3 artış öngördüğü ifade ederek, bu artışın yeterli olmayacağını vurguladı.

Asgari ücrete yüzde 3+3 zam yapılması halinde Asgari ücretin Ocak 2015’te net 922, ikinci 6 ayda net 947 lira olacağını kaydeden İlçe Örgütü; “Bu işçi ve emekçilerle dalga geçmek değilse nedir! Hükümet, sürekli ekonominin büyüdüğünü söylüyor. Ekonomi büyüyorsa, ülke zenginleşiyorsa neden işçi ve emekçiler olarak yoksullaşıyoruz? Doğalgaza, benzine ve elektriğe, ulaşıma sürekli zam geliyor. Temel tüketim maddelerine zam geliyor. Kışla birlikte aylık giderlerimiz daha da arttı. Buna karşılık Asgari ücrete aylık yapılacak artış sadece 31 TL. Bu işçi ve emekçilerin; Aç kalmamak, ölmemek için gece gündüz çalışması demek. Hükümet temsilcileri avazı çıktığı kadar bağırıyor; “Türkiye zenginleşiyor” diyorlar. Evet, dolar milyarderleri artıyor, ancak işçiler daha da yoksullaşıyor. Kişi başına düşen milli gelir 10 bin dolar, ama işçilerin payına aylık 891 lira asgari ücret düşüyor” dedi.

Asgari ücrete yapılacak %3’lük zamma karşı sessiz kalınmaması gerektiğini altını çizen Emek Partisi İlçe Örgütü, açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

“Eğer İskenderun, Payas, Dörtyol işçileri ve emekçileri olarak birleşirsek bu durumu değiştirebiliriz. Beklemekle kazanamayız. Birleşmeli ve mücadele için adım atılmalıdır. Güçlerimizi birleştirelim, mücadele edelim. Tüm değerleri yaratan işçilerdir. Asgari ücretin belirlenmesinde seyirci kalmayalım.

Asgari ücret insan onuruna yaraşır olmalı. Asgari ücret net 1600 TL olsun. Asgari ücret vergi dışı bırakılsın, İşçi maaşları zamanında ödensin. Ücretsiz izin uygulamalarına son verilsin. Gelen zamlar oranında işçilere de zam yapılsın. İş kazaları kader değil, iş cinayetlerine son. Herkese iş güvencesi sağlansın. Taşeron sistemine son verilsin. Esnek çalışma, telafi çalışma yasaklansın. İşsizlik fonu işçiler lehine yeniden düzenlensin.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here