Elfida’ya Serap Çağrı Sahip Çıktı

0
170

Sırf dişi diye Hatay’ın Kumlu ilçesinde sokağa atılmış sahipsiz olduğundan düzenli şekilde bakılmamış, açlıktan ve sefaletten dolayı uyuz olmuş, uyuz olduğu için daha da dışlanmış, dışlandıkça hastalığı artmış hastalığı tüm vücudunu kaplamış, “zaten iyileşmez” diye tamamen gözden çıkarılmış ve adı kendiliğinden konulmuş Elfida’ya bir hayvan dostu sahip çıktı.

Gözden çıkarılan kadın anlamına gelen Elfida bile kendinden ümidi kesmişken Elfida’yı gören bir havyan dostu acımakla yetinmeyerek, Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Arsuz Temsilcisi Serap Çağrı’ya fotoğrafları gönderdi ve Federasyon temsilcisi ve tam bir hayvan dostu olan Çağrı; “Ben bu canı iyileştiririm” diye yanıt verdi.

Elfida tedaviye alındı. Ancak klinikte tedavinin uzun ve masraflı olacağı söylendiği için etrafa haber salındı. Öğretmenler, Antakya Maraşboğazı İlkokulu öğrencileri, Reyhanlı Emniyet Müdürlüğü personeli birleşerek, Elfida’ya ikinci bir şans verilmesi için, insanlığın daha ölmediğini göstermek adına masrafları karşıladı. Uzun ve yorucu bir sürecin sonunda şarkıdaki gerçek hikayenin tam tersi oldu ve Elfida kurtuldu.

Ona kollarını açan ve onun Elfida olmasına izin vermeyen Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Arsuz Temsilcisi Serap Çağrı; “Sokağa terk edilmiş Elfida’yı yeniden eski sağlığına kavuşturduğumuz için çok mutluyum. Bu konuda duyarlı davranan Antakya Maraşboğazı İlkokulu öğretmen ve öğrencilerine, Reyhanlı Emniyet Müdürlüğü personeline, hayvanı bularak bize haber veren Mustafa Baytaroğlu hocamıza, tedavi sürecinde başarılı teşhis ve tedavisi için Veteriner Hekim Erdem Ürer’e, Hatay’daki birçok yaralı hayvana dokunan, tedavi ettiren ve sonra da yuvalandıran Hatay Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Sinem Karaahmetli’ye ve Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Ufuk Bayraktar’a teşekkür ediyoruz.

Şimdi de Elfida’ya evini açacak, sıcak bir ortam sağlayacak ve asla horlanmayacağı, şimdiye kadar mahrum olduğu sevgiyi tadacağı sıcak bir yuva arıyoruz. Ne dersiniz, sizce de Elfida bu sevgiyi hak etmedi mi?” diye konuştu.

Elfida’yı sahiplenmek isteyenlerin 0.555 172 01 04 numaralı telefondan Serap Çağrı’ya ulaşabilecekleri kaydedildi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here