Ekonomik Krizin Yükünü En Çok Muhasebeciler Çekiyor

0
125

Vatan Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Beşir Baysoy, İskenderun Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasını Ziyaret Etti

Vatan Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Beşir Baysoy, seçim çalışmaları ve projelerini anlatmaya devam ediyor. Baysoy ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, bu bağlamda İskenderun Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasını ziyaret etti.

Vatan Partisi heyetini, yönetim kurulu üyeleri ile karşılan Oda Başkanı Merih Hasan Yıldırım samimi geçen görüşmede, mesleki sorunları anlattı ve bu sorunlar konusunda Vatan Partisinin projelerini sordu.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini de belirten Yıldırım; “Bu günkü ekonomik sürecin krizi Özal hükümetleri ile başladı ve bugün doruk noktasına çıkmıştır. Ekonomik krizin yükünü ve acısını en çok biz muhasebeciler çekmektedir. Bizim mesleki sorunlarımız da ciddi boyuttadır. Esnafımız muhasebecilerin parasını ödeyemez duruma geldiğinde ya da ödemediğinde krize giriyoruz. Hükümetin her gün çıkardığı yasalar altında eziliyoruz.

İşler öyle çığırından çıktık ki, meslektaşlarımız bürolarından çıkamaz hale gelmiştir. Ekonomik kriz yüzünden intihar eden meslektaşlarımız vardır. Bir de hükümetin bizleri tehdit ederek, yeni oda kurmaya yönelik çalışmaları bizlerin gücünü kırıyor. Odalar olarak bakanla görüşmeler yaptık ama kimse bizim sorunlarımıza ilişkin bir çözüm önermiyor, çözüm yolu göstermiyor” dedi.

Belediye yönetiminden beklentilerini de kaydeden Yıldırm; “Bizler, belediyelerin çöp toplamanın, imar planları yapmanın ötesinde iş imkânları yaratan, üretim kooperatifleri ve tüketim kooperatifleri kurulmasına öncülük etmesini bekliyoruz. Üretim meselenin birinci ayağıdır ve esastır. Bu halk beton yiyerek yaşamını sürdüremez. Belediyecilik bütün toplumun her alandaki yaşamı ile ilgili olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Başkan Adayı Beşir Baysoy ise; “Biz Vatan Partisi olarak üretim ekonomisi konusunda çalışmalar yürütmekteyiz. Üretim ekonomisi, kapitalizm ile yani liberal ekonomilerle yürümez. Serbest piyasa denilen model bu gün üretimi bitirmiştir. Krizin nedeni zaten bu ekonomik modeldir. Bizim modelimiz Atatürk’ün karma ekonomisidir. Bizim iktidarımızda altı ok partimizin programı olarak uygulanacaktır.

AKP ve CHP’nin ekonomik programlarında üretim ve ulusal ekonomi yoktur. Zaten ekonomide iflas etmelerinin ana nedeni küresel güçlerin önlerine koyduğu model ekonomiyi uygulamaya çalışmalarındandır.

Bizim Ulusal Strateji Merkezimiz her alan projeler üretmektedir. Üretim ile tüketimin paralel yürümesi gerektiğini anlatıyoruz. Üreticimiz üretecek ve halkımız tüketecektir. Bizler camilerde politika yapmıyoruz. Bizler emperyalist güçlerin önümüze koyduğu projelerle yürümüyoruz.

Vatanımızın, milletimizin ortak çıkarları temelinde projeler, üretip, uygulamayı hedefliyoruz. Bu gün eksik olan milli bir hükümetin iş başında olmamasındandır. Milli bir hükümet terör sorununu, ekonomik krizi çözer ve ülkemizi en iyi şekilde yönetir. Bu gün sorun üretim ekonomisine sırtını dönenlerdir, bu gün teröre çanak tutan siyasi partilerdir” şeklinde konuştu. (Haber İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here