“Ehliyette Vize Uygulaması Doğru Bir Uygulama!”

0
112

ehliyette vize uygulamasıİskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın’dan Açıklama…

Ülkemizde en son 1983 yılında uygulamasına son verilen ehliyette vize uygulaması yeniden hayat buluyor. Bu uygulamanın hayata geçirileceği hükümet tarafından duyurulduğunda yaşanan tepkilerin, uygulamaya değil, vize bedeli olarak alınmak istenen 115 TL’ye olduğunu söyleyen İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, tepkiler üzerine vize bedelinin 15 TL’ye indirilmesinin yerinde olduğunu ve bu uygulamanın mutlaka yaşama geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Oda Başkanı Akın, geçmiş yıllarda ehliyete 3 veya 5 yılda bir vize yapıldığını anımsatarak; “1983 yılında yapılan yeni ehliyet sisteminde bu uygulama kaldırıldı. Ehliyet sahiplerinin ehliyeti aldıktan sonra ruhsal veya fiziksel anlamda her hangi sorun bir yaşayıp yaşamadığı belli olmuyordu. Ehliyet sahipleri de böyle bir sorun yaşadıysalar bile ehliyet dosyalarına intikal ettirmiyorlar. Gençliğinde çekilen fotoğrafın sana ait olup olmadığı konusunda trafik görevlilerinin yanı sıra kendimiz bile ayırt etmekte zorlanıyoruz. 5 veya 10 yılda bir vize yenilemenin hayata geçirilmesi çok doğru ve yerinde bir karardır. Uygulamanın gerekliliğine inananlardanım!” dedi.

İleriki aylarda uygulamaya geçmesi düşünülen ehliyet yenileme uygulaması ilk duyurulmasında 115 TL bedel ödenecek olmasına tepkileri de değerlendiren Oda Başkanı Erol Akın; “Ehliyet yenileme uygulamasında ilk açıklamada olduğu gibi 115 TL olması vatandaşlar için ciddi bir külfet oluşturacaktı. Devlet vatandaşı için vardır. Vatandaşa yaptığı hizmetlerde de kar beklenmez. Gösterilen tepki ve yapılan görüşmeler ardından neyse ki bu yanlıştan dönüldü ve 15 TL alınması planlanıyor” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here