Eğitimciler, Dayanışma Yemeğinde Buluştu!

0
47

Ünsal; “Gündüzlerinde Sömürülmeyen, Gecelerinde Aç Yatılmayan Bir Memleket İstiyoruz”

Eğitim-Sen İskenderun Şubesinin, geleneksel hale getirdiği 5 Ekim “Dünya Öğretmenler Günü” Dayanışma Yemeği geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi.

Beyaz Saray Restoranda düzenlenen yemeğe, eğitim camiasının yanı sıra siyasi partiler, Arsuz ve İskenderun Belediyesi meclis üyeleri, belediye başkan ve milletvekili adayları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile basın mensupları katılım gösterdi.

Gecede bir konuşma yapan Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nde 2022 yılı için belirlenen temanın, “Eğitimde Dönüşüm Öğretmenle Başlar” olduğunu hatırlattı.

5 Ekim’in öneminden söz eden Ünsal; “5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü, Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi’ni önümüze örnek bir belge olarak koymaktadır. Bu belge 1966 yılında ILO ve UNESCO arasındaki işbirliği sonucunda ortaya çıkmış uluslararası bir belgedir ve 56 yıldır güncellenerek yaşamaktadır. Metnin ortak bir belge olarak kabul edildiği 1994 yılından beri 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır” dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’na da değinen Ünsal, öğretmenlerin kendilerini bu yasanın sonuçlarından korumaya çalıştıklarını ifade ederek, Eğitim sen olarak bu yasa ilk gündeme geldiği günden bu yana gerek adli idari yargıda, gerek TBMM’de, gerekse alanlarda bu yasaya karşı mücadele ettiklerini etmeye de devam edeceklerini vurguladı.

Ünsal; “Geçtiğimiz günlerde yaptığımız pek çok eylemi 15 Ekim de Ankara da Tandoğan Meydanında yapacağımız mitingle sürdüreceğiz. Buradan Tüm eğitim emekçilerini 15 Ekim’de yapacağımız mitinge katılmaya davet ediyoruz.

Biz; Ekonomik krizlerin, salgınların faturasının emekçilere yıkılmadığı, kimsenin cinsiyetinden, kimliğinden, inancından dolayı ikinci sınıf yurttaş muamelesi görmediği bir ülke istiyoruz. Sendikal hak ve özgürlüklerin, hak arama yollarının önünün açıldığı, grevlerin yasaklanmadığı, haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilen KHK’lıların işine geri döndüğü bir demokratik bir çalışma yaşamı istiyoruz.

Dünyanın neresinde olursa olsun emperyalistlerin çıkarları adına sürdürülen savaşlara, çatışmalara hayır diyoruz, barış ve kardeşliğin hakim olduğu bir dünya istiyoruz. Kadınlara yönelik şiddet, taciz ve tecavüzün son bulmasını, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılmasını, İstanbul Sözleşmesinin feshinin iptal edilip 190 sayılı ILO sözleşmesinin imzalanmasını istiyoruz.

Maaşlarımızın-ücretlerimizin insanca yaşamaya yetecek bir seviye yükseltilmesini, herkese güvenceli istihdam sağlanmasını, tüm güvencesiz çalıştırma biçimlerine son verilmesini istiyoruz.

Tüm tüketim maddelerine yapılan zamların geri alınmasını istiyoruz. Tüm yükü emekçilerin sırtına yıkan vergi adaletsizliğine son verilmesini istiyoruz. Kamu Özel İş birliği Projelerinin, Döviz Garantili İhalelerin sonlandırılmasını istiyoruz. Çevre ve doğa talanına son verilmesini istiyoruz. Kısacası biz büyük halk ozanı Nazım Hikmetin dizelerindeki bir memleket, “Gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan” bir memleket istiyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Konuşmanın ardından Bi’Mola Müzik Grubu ve Grup Sıla sahne alarak gece boyunca davetlilere müzik ziyafeti sundular. (Haber: Helga TERBİYELİ)

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here