Eğitim-Sen’den Tutuklu Arkadaşlarına Destek

0
58

eğitim-sen açıklama16Cezaevlerinde tutuklu bulunan KESK’e bağlı sendika üyesi 93 kişiye kart gönderen Eğitim Sen üyeleri, onlara yanlarında olduklarının mesajını verdiler. İskenderun çarşı postanesi önünde dün toplanan konfederasyona bağlı sendika üyeleri, barış ve emeğin mücadelesinden vazgeçmeyeceklerinin de altını çizdiler.

Çarşı Postanesi önünde dün toplanan KESK’e bağlı sendika üyeleri adına konuşan Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk; “Barış, demokrasi ve emeğin günü olan 1Mayıs için KESK’e bağlı sendikalar olarak büyük bedeller ödendi. Sendikalarımıza yönelik baskı ve tutuklamalar arttı. Konfederasyonumuza bağlı şuanda 93 tutuklu bulunmaktadır. Bizleri bu baskı ve tutuklamalarla yıldıramazlar. Bizler, barış ve emeğin mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz. Baskılara direneceğiz!” dedi.

Burada toplanmalarının nedenini de açıklayan Eğitim-Sen Şube Başkanı Selçuk; “Bugün burada tutuklu bulunan arkadaşlarımızın yalnız olmadıklarını her zaman için yanlarında olduğumuzu göstermek için toplandık. Onlara üyelerimizin hazırladığı kartları göndereceğiz. Bu kart gönderme sadece İskenderun’da değil, Türkiye’nin genelinde yapılmaktadır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sendika üyeleri yanlarından getirdikleri kartları Çarşı Postanesinde tutuklu üyelerine gönderdiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here