Eğitim-Sen Şube Başkanı Yeniden Mustafa Ünsal Oldu

0
363

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası, (Eğitim-Sen) 11. Olağan Genel Kurulunu geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdi. Kongre sonucunda önceki dönem başkanı Mustafa Ünsal, yeniden başkanlığa getirildi.

Divan başkanlığını Cemevi Başkanı Halil İbrahim Ayaz, üyeliklerini ise Tahsin Bilgay, Mustafa Çöloğlu’nun yaptığı kongrede konuşan mevcut Başkan Ali Karadaş, Suriye’de yaşanan sıkıntılara değinerek; “Kongremizi ülkemiz bakımından hem iç politikada, hem dış politikada iflasın yaşandığı bir süreçte yapıyoruz. Emperyalist güçler Ortadoğu’da ikinci dünya savaşından bu yana daha önce olmadığı kadar karşı karşıya gelmiş durumda. Bu günkü sınırların belirlenmesinde en önemli anlaşma olan Sykes Picot’tan 104 yıl sonra paylaşım savaşları devam ediyor.

Ben burada yetkililere tek bir soru sormak istiyorum. Suriye’de yaşananların paylaşım savaşı olduğu açıkken askerlerimiz niçin ölüyor? Yanı başımızda her gün yaşanan gelişmelere baktıkça “yurtta barış, dünyada barış” şiarının ne kadar yerinde bir ifade olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

Kongrede bir konuşma yapan Ünsal, bugüne kadarki engellemelere karşın yürüyüşlerini umut ve kararlılıkla sürdürdüklerini belirtti. Öğretmenlerin gelecek kuşaklara verdikleri ‘onurlu bir gelecek bırakma sorumluluğu’ sözünden vazgeçmediklerini vurgulayan Ünsal, Eğitim-Sen’in örgütlülük ve mücadele geleneğinden de söz ederek; “Emek ve demokrasi mücadelesinin bir bütün olduğu ve birbirinden ayrı değerlendirilemeyeceği açıktır.

Bu nedenle Eğitim-Sen her zaman aydınlığın, eşitliğin, emeğin, demokrasinin ve barışın savunucusu ve sesi olmuştur; geçmişten bugüne taşıdığı değerlerle, eğitim ve bilim emekçilerinin birlik, dayanışma ve mücadele örgütü olmayı sürdürecektir” diye konuştu.

Mustafa Ünsal başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulunda şu isimler yer aldı; “Cengiz Demir, Meryem Çolak Keskin, Derya Fatma Caner, Meltem Yegül, Korhan Orhan, Burhan Çelik.” (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here