Eğitim-Sen İskenderun Şubesinden Alternatif Eylem!

0
154

egitim-sen-aciklama22Ünsal; “Darbe Zihniyetiyle Mücadele, Yasaklamayla Değil Daha Çok Demokrasiyle Olur”

Eğitim-Sen İskenderun Şubesi üyeleri, geçtiğimiz hafta sonu eski bitpazarı önünde bir araya gelerek, açığa almalarla ilgili Ankara’da gerçekleştirmeyi amaçladıkları mitingin iptal edilmesine tepki gösterdi.

Ankara’daki mitingin Ankara Valiliği tarafından güvenlik gerekçesiyle iptal edilmesi üzerine eski bitpazarı önünde toplanan Eğitim-Sen İskenderun Şubesi üyeleri Ankara Mitingine alternatif bir eylem gerçekleştirdi. Üyeler adına burada bir açıklama yapan Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, on binlerce öğretmenin hiçbir hukuki gerekçe yokken görevlerinden uzaklaştırıldığı bir süreçte yapacakları mitingin güvenlik gerekçesi ile yasaklanmasını kabul etmediklerini duyurdu.

12 Ekimde Türkiye’nin üç ayrı noktasından yola çıkan yürüyüş kollarının her türlü engellemeye rağmen Ankara’da buluştuklarını da ifade eden Ünsal; “Ayrıca sadece Ankara’da değil saat 12.00 itibarıyla emeğine, onuruna, ekmeğine sahip çıkan kamu emekçileri tüm yurtta alanlarda baskılara boyun eğmeyeceğini, emeğini ve ekmeğini savunacağını haykırıyor.

egitim-sen-aciklama23

Sadece sendikalarının almış olduğu eylem kararları gerekçe gösterilerek öğretmenlerin açığa alınışının 36. günü. 36 gündür eğitim emekçileri haklılıklarından aldıkları güçle alanlarda işine, aşına, ekmeğine, onuruna sahip çıkıyor. Bu günde Ankara’da on binlerce kamu emekçisi alanlara çıkarak yaşadıkları mağduriyeti ve hukuksuzluğu dillendirecek kamuoyu ile paylaşacaktık ancak en küçük hak arama talebine bile tahammülü olmayanlar tarafından engellendik” dedi.

Haksız yere ihraç edilen, sendikal eylemler nedeniyle açığa alınan tüm eğitim emekçileri görevlerine dönene kadar hem hukuksal, hem de örgütsel mücadelelerini sürdüreceklerini bir kez daha yineleyen Ünsal; “Bugüne kadar attıkları her adımda, aldıkları her kararda sadece siyasi tasarruflar üzerinden hareket edenler, yaptıkları hukuksuzluğu bilmekte ve suç işlediklerini bile bile bu durumu hala devam ettirmektedirler. Sendikal eylemlerin suç sayılamayacağına dair onlarca mahkeme kararına rağmen hala bu konuda ısrar edenler elbet bir gün hukuk önünde bunun hesabını vereceklerdir.

Ellerinde bir tek somut ve hukuki delil bulunmayanlar, suç işlediklerini bile-bile sendikal faaliyetlerimizi, dolayısıyla mücadelemizi hedef tahtasına koymuşlardır. Buradan siyasi iktidara sesleniyoruz. Darbe ve darbe zihniyetiyle mücadele etmenin yolu engelleme ve yasaklamalardan değil daha çok demokrasiden ve özgürlüklerden geçer. Yasadışı ırkçı, gerici FETÖ ve benzeri yapılarla mücadele etmenin yolu bilimsel eğitimi rehber edinmekten geçer. Bizler, yüz yıllık mücadele geleneğimizden aldığımız güçle bu karanlığı da yırtıp atacağız! Unutulmasın ki Eğitim Sen ve KESK omuz omuza vermenin, yarınlarımıza vurulan mühürleri söküp atmanın adıdır! Onursuzca yaşamayı tercih edeceğimizi sananlar yanıldıklarını göreceklerdir” şeklinde konuştu.

egitim-sen-aciklama24

OHAL Fırsatçılığından Vazgeçilmeli…

Öte yandan, Eğitim-Sen İskenderun Şubesi üyeleri, Ankara’da yapılması planlanan miting öncesi, KESK Genel Merkez Yöneticisi Fatma Çetindaş ve beraberindekileri geçtiğimiz Cuma günü İskenderun’da coşkuyla karşıladılar.

KESK Genel Merkez Yöneticisi Fatma Çetindaş 3 gündür yollarda olduklarını söyleyerek; “12 Ekim tarihinde üç koldan İstanbul’dan, İzmir’den, Bursa’dan, Konya’dan, Diyarbakır’dan çok onurlu bir yürüyüş başlattık. OHAL’in kaldırılması, KHK’lerin geri çekilmesi işten uzaklaştırılan ve ihraç edilen arkadaşlarımızın görevlerinin iade edilmesi için yollardayız. OHAL fırsata çevrilerek kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldırmaya çalışan saldırı yasalarının geri çekilmesi talepleriyle bu yürüyüşü başlattık.

egitim-sen-aciklama25

15 Ekim’de Ankara’da kolej meydanında on binlerce emekçiyle konuşarak taleplerimizi bir kez daha haykıracak ve siyasi iktidarı uyaracaktık. Mitingin iptal edilmesiyle yürüyüşümüzün ne kadar haklı ve isabetli olduğu bir kez daha açığa çıkmıştır. 15 Temmuz’dan sonra memleketin bütün meydanlarını demokrasi meydanı olarak ilan edenler, hiçbir meydanında bu ülkenin hiçbir demokratik hareketine izin vermemekte ısrar etmektedirler. Ankara valiliğini keskin mitingine yönelik yasaklama kararını protesto ediyoruz. Biz siyasi iktidara asla boyun eğmeyeceğiz, asla diz çökmeyeceğiz, mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Yürüyüş kolları olarak programımıza devam edeceğiz. Adana’ya geçerek Adana’da konuşmamızı yapacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here