Eğitim Sen Başkanı Selçuk, Polisin Öğretmenlere Müdahalesini Eleştirdi

0
102

eğitim-sen açıklama17Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk, 23 Kasım 2013 Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştirdikleri miting hakkında açıklama yaparak; “12 Eylül faşist darbesinin dayattığı sahte 24 Kasım`larda öğretmenler günü kutlamaları yapanlar; demokratik, anadilde, eşit, laik ve bilimsel eğitim isteyen eğitim emekçilerinin taleplerine gazla, copla, TOMA’lardan sıkılan sularla cevap vermiştir” dedi.

Mitinglerine yapılan polis müdahalesini eleştiren Selçuk, mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerinin altını çizerek; “Son dönemde; eğitim iktidarın müdahaleleri ile kapalı kapılar ardında dönüştürülmek istenmektedir. Dershane tartışmaları ile eğitimi tamamen piyasanın kollarına terk etmek isteyenler; bugün ‘kızlı erkekli` tartışmaları başlatarak karma eğitimi ortadan kaldırmayı planlamaktadır. Hâlâ herkes için anadilinde eğitim hakkının kabul edilmediği, zorunlu-seçmeli din derslerinin kaldırılmadığı Türkiye’de demokrasiden ve özgürlüklerden bahsetmek anlamsız hale gelmektedir.

Öğretmenlik mesleğinin diğer adı artık ücretli kölelik olmuştur. Piyasacı, muhafazakâr ve tek tipçi politikalar her sene 24 Kasım kutlamalarında öğretmenlik mesleğinin kutsallığından bahseden devlet ve iktidar yandaşları tarafından meşrulaştırılmaktadır. Buna karşı; Eğitim Sen olarak öğretmenler gününde kendi taleplerimizle, dövizlerimizle, pankartlarımızla alanları doldurduk. Eğitim emekçilerinin, öğrencilerin ve velilerin katılımıyla Milli Eğitim Bakanlığı önünde sonlandıracağımız demokratik ve barışçıl gösteri, AKP iktidarının polisleri tarafından engellenmiştir. Gazla, copla, kimyasal sularla ‘destan yazan’ iktidarın polisleri yaptıkları müdahale sonucunda onlarca üyemizin yaralanmasına neden olmuştur. Sahte 24 Kasım kutlamaları ile öğretmenlik mesleğinin kutsallığından bahsedenlerin gerçek yüzü bu müdahale sonucunda bir kere daha ortaya çıkmıştır.

Eğitim Sen her zaman olduğu gibi; baskı, sindirme ve yok etme politikalarına karşı mücadelesini sürdürmeye devam edecektir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here