Eğitim İş Temsilcisi Kuş, AKP’nin Dış Politikasını Eleştirdi…

0
62

eğitim-iş açıklama17Eğitim İş Sendikası İskenderun Temsilciliği Başkanı Hasan Kuş, Ak Parti Hükümetinin dış politikasını ve icraatlarını eleştirdi.

Ak Parti Hükümetinin yanlış politikaları nedeniyle Türkiye’nin uluslararası terörün hedefi haline geldiğini öne süren Hasan Kuş; “Suriye’de yaşanan iç savaş karşısında AKP Hükümeti’nin adeta emperyalizmin taşeronluğuna soyunarak yürüttüğü yanlış dış politikanın ülkemizi felakete, savaş batağına sürükleyeceğini, Suriye’den sonraki cephenin Türkiye olacağını defalarca söyledik. Ancak ABD’nin oluşturduğu ve desteklediği uluslararası mobilize terör ordusunu sınır illerimizde ikamet ettirerek bu çapulcuların Suriye’de terör eylemleri düzenlemesine açıktan destek veren siyasal iktidar, bölgede yaşanan yangının ülkemize sıçramasına neden olmuştur. Hükümetin emperyalizme hizmet eden politikaları özellikle sınır güvenliğimizi alt üst etmiştir. “Sıfır sorun” diyen neo Osmanlıcı Dışişleri Bakanı Türkiye-Suriye sınırını koruyamamaktadır” dedi.

İnsanlık tarihinin vahşi kapitalizmin kanla beslendiğini defalarca gösterdiğini savunan Kuş; “Bu kan ise mazlum ulusların kanıdır. Sömürgecilere karşı ilk Ulusal Kurtuluş Savaşını vererek başta Ortadoğu ve Asya halkları olmak üzere, tüm mazlum uluslara bağımsızlık ışığını tutmuş olan Türkiye’nin, bugün bu mazlum halklara karşı emperyalizmin taşeronluğuna soyunmuş olması oldukça düşündürücüdür. Hükümeti bir an önce, Suriye’deki iç savaşın destekçisi olmaktan vazgeçmesi, halkımızın ve sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için gereken tedbirleri alması konusunda uyarıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here