Eğitim İş Sendikası İskenderun Temsilcisi Kuş; “İktidar Artık Meşruiyetini Kaybetmiştir”

0
152

eğitim-iş açıklama13Eğitim-İş Sendikası İskenderun Temsilcisi Hasan Kuş,  sendika binasında dün bir basın toplantısı düzenleyerek bugün iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini duyurdu.

Başbakanın her zaman yaptığı gibi Taksim olaylarında da halka meydan okuduğunu, kışkırtıcı bir tavır sergilediğini savunan Sendika Temsilcisi Kuş, açıklamasını şöyle sürdürdü; “İktidarda olduğu 11 yıl boyunca Türkiye’yi emperyalist politikalar doğrultusunda adım adım değiştirme ve dönüştürme politikası uygulayan AKP’ye karşı halkın yıllardır birikmiş öfkesi, Taksim Gezi Parkı direnişi ile Türkiye’nin dört bir yanında sokaklara taşmıştır. AKP’nin yaratmak istediği tek tip insan modeline karşı özgürlükleri savunan halkın  demokratik talepleri doğrultusunda ortaya koyulan eylemler, güvenlik güçleri tarafından bizzat başbakan ve hükümetten alma talimatlar sonucunda hukuk dışı uygulamalar ve şiddet kullanılarak engellenmek istenmiş, eylemlere katılanlara orantısız güç kullanılmıştır.

Sadece demokratik tepkilerini gösteren insanlara karşı yaşlı, çocuk demeden gerçekleştirilen orantısız güç kullanımı, AKP iktidarının toplumda ektiği kin tohumlarının faşizme dönüştüğünün önemli göstergesidir. Başbakan bütün bu gelişmeler karşısında her zaman yaptığı gibi halka meydan okumayı sürdürmektedir. ‘İki tane ayyaşın yaptığı yasa’ sözleri ile cumhuriyetin devrimlerini açık açık aşağılayan başbakan, bu kez de demokratik talepleri için direnen halkı ‘üç-beş çapulcu” olarak tanımlıyor ve ‘Ben de istersem 500 bin kişiyi alana çıkarırım’ diyerek kışkırtıcı bir tavır sergiliyor. Her konuşması tehdit, aşağılama ve şantaj içermektedir. Bu tam bir diktatörlük yöntemidir.

Emperyalizmin taşeronluğuna soyunarak Suriye’de yaşanan iç savaşın destekçisi ve tetikçisi olan ve diktatörlere istifa çağrısı yapan başbakana kendi sözleriyle sesleniyoruz; ‘Zulüm ile abat olmaz!’ Yarattığınız şiddet dalgaları sizi de yutacaktır. Halkına zulmü, haksızlığı ve baskıyı reva gören bu iktidar artık meşruiyetini kaybetmiştir.

Eğitim-İş olarak AKP’nin faşizan saldırılarının yanı sıra kamu çalışanlarının iş güvencesini yok ederek, köleliği dayatan emek düşmanı politikalarına karşı üretimden gelen gücümüzü kullanarak, yarın (Bugün) iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here