Efsane Kaptan Levent Yılmaz; “İskenderunspor Hak Ettiği Yere Gelecek”

0
238

Uzun yıllar İskenderunspor’da top koşturmuş ve takım kaptanlığı yapmış olan ‘Efsane Kaptan’ İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, yarın oynanacak İskenderunspor-Düzcespor maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Uzun süredir İskenderunspor’un geri planda kaldığını ancak 2 senedir 3. Ligde mücadele ettiğini hatırlatan Yılmaz; “Kulübün Başkanı Hakan Bey son derece profesyonel bir zihniyetle takımı oluşturdu ve yönetiyor. Takım geçen sene play-off’dan döndü, son maçta penaltılarla kaybetti. Bu takımı tamamen revize etti, geçen seneden kalan oyuncular var, sayısı oldukça az ama yeni alınan birçok oyuncu da son derece profesyonel, çok başarılı iyi oyuncular transfer etti. Sezona iddialı bir şekilde başladı, büyük paralar harcadı.

Tabii İskenderun’un potansiyelini bilen birisiyim, İskenderunspor’da 10 yıl aralıksız futbol oynadım. Takım istikrarlı bir şekilde başarısını sürdürebilirse, ben inanıyorum ki şu an büyük bir taraftar tekrar maçlara gelecekler ve takımlarını da destekleyecekler diye düşünüyorum” diye konuştu.

Yarın oynanacak karşılaşmanın çok önem arz ettiğini de kaydeden Efsane Kaptan Levent Yılmaz; “Yarın ki maç çok önemli. Şu an lider Düzcespor. Bundan bir hafta önce oynadıkları maçı 1-0 galipken 3-1 kaybettiler. 1 puan çok önemliydi. Şu an 4 puan var Düzce ile aramızda. Eğer yarınki maçı takımımız kazanırsa puan farkını 1’e indirecek.

Kaliteli bir takım. İyi oyuncularımız var. İçerideki ve dışarıdaki birçok maçını da izledim İskenderunspor’un. Gerçekten son dönemde futbol çok hızlı oynanmaya başladı, bizim takımımız da hızlı oynayan iyi bir takım. İyi bir hocamız var. Hakan başkan da hem finans olsun, hem bilgi birikimi olsun oldukça yüksek bir kulüp başkanı. Kulübü de doğru yönetiyorlar, yönetim kurulunda çok değerli arkadaşlar var” dedi.

Takıma Destek Verilirse Başarı da Gelir

İskenderunspor’a destek verilmesi, sahip çıkılması halinde, takımın yeni başarıla imza atacağına inandığını söyleyen Yılmaz; “Sayın belediye başkanı yer tahsis etti. Geçmiş dönemde zaten İskenderunspor’un kaldığı bir yerdi. Şartlar iyileştirildikçe, milletvekilimizin destekleri var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Bey, İskenderunspor’a destek veren bir başkan. Hem İskenderun belediye başkanımız, hem Büyükşehir belediye başkanımız, hem milletvekillerimiz ve bununla birlikte sporseverler, futbol seven İskenderunlular bu takıma sahip çıkarsa da inanıyorum ki takımımız kısa sürede ikinci ligden birinci lige çıkacaktır.

Ticaret ve Sanayi Odası olarak hem meclisteki arkadaşlarım, hem yönetimdeki arkadaşlarımla bu sürece büyük bir destek veriyoruz. Manevi olarak İskenderunspor ile başkanın yanındayız. Sezon sonu geldiğinde, inşallah İskenderunspor bu gruptan lider çıkar.

İş insanlarını da yardıma, desteğe davet etmek istiyorum. Kulüplerin bütçeleri çok kısıtlı biliyorsunuz, gelirleri yok, tamamen kulüp başkanının ve birkaç tane iş adamının sağladığı imkânlarla ayakta durmaya çalışıyorlar. Bu konuda İskenderunspor için geçmiş dönemde yapılanları bilen birisiyim. Raymond Makzume dönemi yaşamıştık. Hakan Bolat’la belki aynı sürecin bir başlangıcı gibi olup aynı dönemi tekrar İskenderun’da yaşayabiliriz” şeklinde konuştu.

Nardüzü’ndeki Tesis İçin Çalışmalar Sürüyor

Nardüzü’nde atıl duran büyük bir tesisin, bölgedeki amatör spor kulüplerinin de faydalanabileceği, bunun yanında İskenderunspor’un kalıcı bir tesisi haline getirilebilecek bir projenin varlığından da söz eden Yılmaz, projeye hem Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven’in hem de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın olumlu baktığını kaydetti.

Yılmaz; “İnşallah o testisteki yapılaşmada biterse ben inanıyorum ki İskenderunspor hak ettiği yerlere gelecektir. Biz elimizden gelen desteğimizi İskenderunspor’a vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here