Eczanelerde ‘Güvenlik Şeridi’ Uygulaması Takdir Topluyor

0
186

Türk Eczacılar Birliği’nce koronavirüs tedbirleri kapsamında yurt genelindeki tüm eczanelerde uygulanmaya başlayan ‘Güvenlik Şeridi’ uygulaması büyük takdir topluyor.

Eczaneden alışveriş yapan İskenderun halkı, güvenlik şeridi uygulamasının önemli bir uygulama olduğunu, özellikle temasla yayılan virüs için bu uygulamanın hem eczane çalışanları hem de kendileri için gerekliliğine dikkat çekti.

Vatandaşlar eczanelerdeki bu uygulamadan memnun olduklarının altını çizerek; “Elbette ki herkes bu konu da temkinli. Eczanelerdeki Güvenlik Şeridi Uygulaması da hem eczacı çalışanları için hem de biz vatandaşlar için oldukça güzel bir uygulaması” şeklinde görüşlerini ifade ettiler.

Yakın Teması Engelliyor

İskenderun Yazar Eczanesi sorumlusu Semir Yazar, Türk Eczacılar Birliği’nin virüse karşı önlem uygulamasını kendilerinin de hayata geçirdiklerini ifade ederek; “Eczacılar Birliği’nin aldığı güvenlik şeridi önlemi en azından yakın teması engelliyor. Salgına karşı bir nebze de olsa koruyucu olacağını düşünüyoruz. Biz de bu uygulamaya başladık” şeklinde konuştu.

İskenderun Eczanesi Sahibi Gökmen Şaman da Türkiye’de ve dünyada hızla yayılan virüs için gerekli önlemleri eczane olarak aldıklarını ve uygulamanın vatandaşlarca da takdir gördüğünü kaydetti.

Dünyayı saran koronavirüs hastalığının Türkiye’de de yayılmaması için her alanda başlatılan eylem planı kapsamında Türk Eczacılar Birliği de eczane çalışanlarını, virüse karşı korumak için bir dizi önlemler almış ve Güvenlik Şeridi uygulamasını başlatmıştı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here