“Dünyayı Kadınlar Yönetseydi Savaşlar Olmazdı”

0
256

“Savaşsız Bir Dünya İçin Kadınlar Konuşuyor” Buluşması Bugün Yapılacak…

Kadın Emeği Kolektifi ve Samandağ Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği “Savaşsız Bir Dünya İçin Kadınlar Konuşuyor” buluşması bugün saat 13.00’te Antakya Meclis Kültür Salonu’nda yapılacak.

Sadece kadınlara açık olan etkinliğe; Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Temsilcisi Leyla Halit, Sanatçı İlkay Akkaya, Aktivist Hülya Nehir, Kadın Emeği Kolektifi Üyesi Filiz Çay ve Eğitimci Sibel Malta Balıkçı konuşmacı olarak katılacak.

Etkinliğin tanıtımı için Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan basın toplantısında konuşan Kadın Emeği Kolektifi Hatay Şube Başkanı Şükran Dağ Cabir, erkeklerin karar verdiği savaşlarda en ağır bedeli kadınların ödediğini söyledi ve savaşlar yüzünden daha fazla kadın bedeninin yok olmaması için Hatay’dan tüm dünyaya seslerini duyurmak istediklerini ifade etti. Cabir, “Dünyayı kadınlar yönetseydi savaşlar olmazdı. Son yüzyılın savaşlarında öldürülenlerin büyük bir kısmı sivillerden oluşuyor. Suriye’de iki yıldır süren savaşta insanların kanı akıyor. Arabistan Müftüsü başka ülkelerden gelen Özgür Suriye Ordusu militanları ile Suriyeli kadınların ‘muta’ nikahı kıyabileceklerini söylüyor. Savaş ortamında sistematik tecavüze uğrayan kadınlara, bir de nikah kılıfıyla zorla erkeklerle beraber olmaları öğütleniyor. Tecavüz, tanrıya riyakarlık yapılarak mı meşrulaştırılıyor.

Savaştan ekonomik ve sosyolojik olarak en çok etkilenen biz Hataylı kadınlar savaşsız bir dünya için konuşuyoruz. Yalnızlaştırılmış, ötekileştirilmiş, kullanılmış, birbirlerine kırdırılmış ve her daim kanın oluk-oluk aktığı bu hazin coğrafya, sesini duyurmak istiyor. Barış ve kardeşliğin simgesi olan Hatay, Savaşsız Bir Dünya İçin Kadınlar Konuşuyor buluşmasına ev sahipliği yapıyor. Savaş istemeyen tüm kadınları sesimize destek vermeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here