“Dünya Standardını Yakaladık”

0
384

Obezite Cerrahisi Doç. Dr. Turgut Karaca Hastalarıyla Bir Araya Geldi ve Obezite Ameliyatlarını Anlattı

İskenderun Özel Palmiye Hastanesi doktorlarından Obezite Cerrahisi Doç. Dr. Turgut Karaca, ameliyat ettiği ve ameliyat olmayı düşünen hastalarıyla birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Palmiye Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Şahutoğlu ve Hastane Yöneticilerinden Seval Kirmit Yazar’ın da katılım sağladığı toplantıda ilk olarak konuşan Başhekim Şahutoğlu; “Palmiye Hastanesi ekibi olarak sizi burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Obezite gerçekten ülkemiz açısından çok önemli bir sorun. Son yıllarda hem teknolojinin gelişmesi hem de bu teknolojiyi çok yakından tanıyan ve çok iyi standartlarda icra eden hekimlerimizin bu soruna yönelik önemli, özverili, gayretli çalışmaları neticesinde çok güzel sonuçlar elde etmeye başlandı. Bu çalışmaların içerisinde de bölgemiz adına hepimizin gurur duyduğu bir arkadaşımız Palmiye Ailesi bünyesinde Doçent Doktor Turgut Karaca, Türkiye standartları düzeyinde, dünyanın en iyi teknolojisini kullanarak ameliyatlarını gerçekleştiriyor. Malzeme seçiminde kendisi ile sürekli istişare ediyoruz. Kendisi bu konuyu gerçekten çok ciddiye alıyor, çok önemsiyor. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin kullandığı teknolojiyi kullanarak, çok iyi standartlarda icra ederek bu ameliyatları yapmaya çalışıyor. Özverili, iyi niyetli, başarılı gayretlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Sizlere de bu güveni gösterip burada hem doktorunuzu hem de kurumumuzu tercih ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu ameliyatların, burada, İstanbul’dan, Ankara’dan, Londra’dan, New York’tan, dünyanın herhangi bir gelişmiş merkezinden farksız, en iyi standartlarda Turgut bey ile icra edildiğini bilmenizi istiyorum. Sadece İskenderun bölgesinden değil tüm Hatay’ın tüm Türkiye’nin hastalarına talibiz. Çünkü hekimimiz gerçekten bu işi bu standartlarda yapabilecek yetenekte bir insan. Altyapımız ve tam donanımlı standartlarımız çok iyi durumda. Bundan sonraki süreçte de çok daha geniş kitleye ulaşarak doktorumuzun başarılı çalışmalarıyla çok daha fazla hastaya faydalı olma gayreti içerisinde yer alacağız. Bu güzel çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Obezite rahatsızlığı olan ve tedavi görerek sağlığına kavuşan hastaların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Doç. Dr. Turgut Karaca ise, hastane başhekim ve yönetimine kendisine sağladıkları olanaklardan dolayı teşekkür etti. Karaca; “Bir buçuk sene önce buraya başladığımız ve bu ameliyatları yapacağımız zaman kullanacağımız malzemelerin önemini ve ekibin önemini vurgulamıştım. Hastane Başhekimimiz ve yönetimimiz de bu konuda her türlü desteği bana gösterdiler. Benim beraber çalıştığım ekip arkadaşlarımın, diyetisyeniniz Betül Demir’in, bu başarıda en az benim kadar rolü var. Ameliyathanenin gizli kahramanları çok önemli. Aynı ekiple ameliyatlara giriyoruz. Bu bizim ameliyatlarımızın, daha hızlı ve daha güvenli olmasını sağlıyor. Benim çok daha konforlu hareket etmemi sağlıyor. Çünkü beraber çalıştığım arkadaşlarım artık benim mimiklerimi dahi anlar konuma geldiler. Daha ben söylemeden onların konuyu anlamaları işimi daha da kolaylaştırıyor. Obezite tedavisi ve ameliyatlarında dünya standartlarını yakaladık” şeklinde konuştu ve ekip arkadaşlarına da teşekkür etti.

Bu toplantıları her ay düzenli olarak yapmayı planladıklarını kaydeden Karaca, toplantılara farklı branştan hekimlerin de katılacağını çünkü obezitenin sadece şişmanlık ile ilgili olmadığını, pek çok hastalığa da neden olduğunu söyledi.

Asıl gayelerinin hastaya kilo verdirmek olmadığını, hastanın yaşam konforunu yükseltmek olduğunu vurgulayan Karaca, ameliyatın riski hakkında da şu bilgileri aktardı; “Her ameliyatın riski ne kadarsa bu ameliyatın da riski o kadar. Biz bu ameliyatı yaparak sizi diğer ameliyatlardan kurtarmış oluyoruz. Bypass’taki risk daha fazla örneğin. Bu ameliyatın riskini arttıran şey ameliyat değil sizsiniz. Şeker, tansiyon, kilonun fazlalığı riski tabi ki arttırır. Ameliyattan 3 saat sonra hastayı yürütüyoruz ki pıhtı atmasın. Hastalarımızı 2-3 gün içinde taburcu ediyoruz. Ameliyat sonrası takip de çok önemli. Diyetisyenimiz Betül Demir ile birlikte hastalarımızı takip ediyoruz. Hastalarımızın, günün hangi saati olursa olsun sordukları soruları cevaplıyoruz. Bu zamana kadar yaptığımız ameliyatlarda hiçbir sıkıntı yaşamadık. İnsanları bu ameliyatla ilgili korkutuyorlar. Korkulacak bir şey yok. Hastalarla konuşunca bunu daha iyi anlıyorlar.”

Doç. Dr. Turgut Karaca’nın ameliyat ettiği hastalar da söz alarak yaşadıklarını anlattılar. 61 yaşında bypass ameliyatı olmuş Fahrettin Bey; “4 ay önce ameliyat oldum 145 kilodan 100 kiloya düştüm. Önce oğlum ameliyat oldu sonra ben oldum. Bu ameliyat sonrası yaşam kaliteniz artıyor deniyor ya, yaşam kaliteniz artmıyor, gerçekten insan olduğunuzu hissediyor ve anlıyorsunuz. Pencere değil büyük bir kapı açılıyor. Hayata yeniden başlıyorsunuz. Turgut Hocama çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Gördüğü andan itibaren doktoruna çok güvendiğini anlatan Gülseren Hanım da; “Doktoruma çok güvendim. Kurban Bayramının 4. günü ameliyat oldum. Kendimi çok iyi hissediyorum. 97 kilodan 68 kiloya düştüm. Raporlu kullandığım şeker ve tansiyon ilacım vardı, artık kullanmıyorum. Hayatım düzene girdi” dedi.

En son ameliyat olan Öğretmen Zeynep Hanım ise; “10 gün önce ameliyat oldum. Pek çok rahatsızlığım vardı. Daha yolun başındayım. Ameliyattan çıktığımdan beri rahatlama hissettim. Kendimi mükemmel hissediyorum. Kafasında soru işaretleri olanlar varsa bunları silsin. Mutlaka tavsiye diyorum, ameliyat olmayı düşünenler, düşünmeyi bırakıp ameliyat olsunlar” diye konuştu.

Bir diğer hasta ise 25 gün önce ameliyat olduğunu, ameliyattan dört gün sonra uyku apnesi ve horlama sıkıntılarından kurtulduğunu ve bugüne kadar toplam 16 kilo verdiğini anlattı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here