Dudu; “Ülke KHK’larla, Muhalefetle Mücadele Sürecine Sokulmuştur!”

0
109

CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu; “Ülke KHK’larla Muhalefetle Mücadele Sürecine Sokulmuştur!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Avukat Mevlüt Dudu, partilerinin dün gerçekleştirilen grup toplantısı sonrası bir değerlendirmede bulundu.

Grup toplantısında, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun, çok önemli bir açıklama yaptığını vurgulayan Milletvekili Dudu, Kılıçdaroğlu’nun AKP’nin açtığı Siyaset Akademisi’nde bir öğretim üyesinin 10. dönem ders notlarını deşifre ettiğini kaydetti.

CHP’li Vekil Dudu; “Demokrasiyi katledip sivil darbe öneren ders notları için namuslu Cumhuriyet Savcılarını göreve çağıran Genel Başkanımız, bu notlar ekseninde bugün muhalefetin yok edildiğini, ülkenin muhalefetsiz bırakılacağı bir sürece sürüklendiğini, AKP’nin ders notları ile ortaya çıkarmıştır.

Genel Başkanımız; ‘AKP’nin Siyaset Akademisi’nde 10. Dönem ders notlarında bir akademisyen ‘Kendi politikanızı yürütmenize engel olan muhalefeti ortadan kaldırmak, tehdit etmek, korkutmak, sindirmek, hapsetmek siyasi faaliyettir’ dediğini anımsattı. Yani barışçıl yoldan olmazsa tutukla, hapset, yakala, yok et… İşte ülke şimdi KHK’larla muhalefetle mücadele sürecine sokulmuştur!” diye konuştu.

Milletvekili Dudu, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nın dün gerçekleştirilen CHP Grup Toplantısı’nda çok sert konuşarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şu sözlerle meydan okuduğunu söyledi; “İstediğin kadar kumpas kur, yolundan dönen namerttir! Adaletten dönen, hak ve hukuktan dönen namerttir. Ben bu zata açıkça meydan okuyorum. Cesaretin varsa, korkak değilsen, ödlek değilsen, vandal değilsen senin havuz medyanda istediğin saatte gel birlikte 15 Temmuz’u tartışalım. Kim doğruları söylüyor millet öğrensin!

Çok korktuğunu biliyorum. Saray’ın emir kulu olan TBMM Başkanı üç kez 15 Temmuz programını değiştirdi. Kılıçdaroğlu, bizim tabana gerçekleri anlatırsa diye korktular!” (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here