Döviz Kuru ile Gram Altın Yukarı Yönde Seyrini Sürdürüyor

0
28

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, döviz kurunda yaşanan yukarı yönlü hareketin, Gram Altın’daki yukarı yönlü hareketi desteklediğini kaydetti. Fırat, ABD tahvil getirilerinin tekrar yükselişe geçmesinin Ons Altın’da satış baskısı oluşturduğuna da dikkat çekti.

Kademeli normalleşmenin ardından, piyasaların yeniden hareketlenmesiyle ekonomik değerlendirmeler yapan Oda Başkanı Uğur Fırat; “Döviz kurunda yukarı yönlü hareketin devam etmesi, Gram Altın’daki yukarı yönlü hareketi destekliyor.

Dolar endeksinde görülen sert yükseliş ve ABD tahvil getirilerinin tekrar yükselişe geçmesi Ons Altın’da satış baskısı oluşturuyor. Gram Altın’da yukarı yönlü hareketin devam etmesi durumunda 510 ve 520 TL direnç seviyelerinin takip edilmesi gerekirken aşağı yönlü bir hareketin olması durumunda ise 500 ve 495 TL destek seviyeleri aşağı yönlü hareket için önem arz ediyor.

Yorumlamış olduğum altın piyasa değerlendirmesi tahminler üzerinedir. Altının açılışı 497 TL çeyrek altın 820 TL den işlem görüyor” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here