Dörtyol Festivali Yağmura Rağmen Yoğun Katılımla Sürüyor

0
66

Yağmura rağmen yoğun katılımla gerçekleştirilen “İlk kurşun Uluslararası Dörtyol Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali” kapsamında düzenlenen etkinlikler devam ediyor.

Festivale katılan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, 94 yıl önce Dörtyol’a bağlı Karakese beldesinde fiilen kurtuluş mücadelesinde ilk kurşunun atıldığını hatırlatarak; “Tarım sektörü Hatay için önemli bir yere sahip. Başta narenciye üretimi ile Türkiye’de 4. sıradayız. Tarım sektöründen yılda 500 milyon lira gelir elde ediyoruz. Başta narenciye olmak üzere üretiminden işlemesine kadar kaliteli ürün ve markalaşma yoluna gitmeliyiz” dedi.

Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Vali Lekesiz’e porselen bir takım hediye etti. Konuşmaların ardından Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Dörtyol Kaymakamı Hasan Özyiğit, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Bilal Güvenir ve protokol üyeleri Festival kapsamında açılan stantları gezdiler. 4 gün sürecek festivalde ünlü sanatçı Hadise, Emrah gibi sanatçılarında konser vereceği belirtildi.

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise, Festivale renk katan Yeşilçam’ın duayen yıldızları ile Türk Halk müziğinin sevilen seslerinden Nuri Sesigüzel ile tanışma imkanı buldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here