Dönmez; “Çizmelerimiz Hatay Ayağa Kalkana Kadar Çıkmayacak!”

0
20

Ak Parti HBB Başkan Adayı Öntürk ve İskenderun Belediye Başkan Adayı Dönmez, İGC’yi Ziyaret Etti…

Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk ve İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Dönmez, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İGC Başkanı Diyap Atar ve yönetimi ile gazeteciler tarafından karşılanan adaylar, samimi karşılamadan ötürü memnuniyetlerini dile getirdiler. Her iki adaya da çıktıkları yolda başarılar dileyen İGC Başkanı Atar, herkesin ortak derdinin ‘İskenderun’ ve ‘Hatay’ olduğunu ifade etti.

Gittiği her yerde aynı şeyi anlattıklarını kaydeden Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk; “Gittiğimiz her yerde anlatıyoruz; tek derdimiz şehrimizin tarihini, kültürünü, medeniyetini, mirasını koruyarak yeniden ayağa kaldırıp, insanlarımızı mahallelerine, sokaklarına, iş yerlerine tekrar kavuşturmak. İnşallah eskisinden daha güzel bir şehri yapıp birlikteliğimizi korumak ve geleceğe daha emin adımlarla yürümek, tek derdimiz bu! Bunun için mücadele ediyoruz, bunun için gayret ediyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Şehir Ayağa Kalkana Kadar Takım Elbiseli Başkan Göremeyeceksiniz

İskenderunluların ve Hataylıların, şehir tamamen ayağa kalkana kadar takım elbiseli belediye başkanı görmeyeceklerini, Hatay ayağa kalkana kadar çizmelerini çıkmayacaklarını vurgulayan İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Dönmez; “Bir gaye etrafında birleştik. Bu gaye de Hatay’ın, İskenderun’un, Hatay’ın her köşesinin hak ettiği hizmeti alabilmesi için, onlara bu hizmeti taşıyabilmek için bir yola çıktık. Bu yol kutlu bir yol. Bu yolda bize destek olacak, yardımcı olacak bütün dostlarımızın desteğine talibiz.

Bunu söylerken de amasız, fakatsız, lakinsiz söylüyoruz, bir bahanenin arkasına sığınmadan, yetki bizim elimize geçtiği zaman, sınır ayrımı yapmaksızın, o senin elinde bu benim elimde demeksizin, kimin gücü nereye yetiyorsa, kiminin vaktinin yettiği yere kadar Hatay’ın her köşesini ayağa kaldırmak bizim görevimiz.

Rabbim nasip etti aday olduk, Rabbim nasip edecek Büyükşehir Belediye başkanı olacağız, İskenderun Belediye Başkanı olacağız. Söylediklerimizi eyleme geçirmeyi sahada göstereceğiz. Problemleri biliyoruz, problemlerin farkındayız, itirazların farkındayız, çözüm önerilerinin farkındayız. Cumhurbaşkanımızın talimatları vardı, çok kısa sürede bu talimatları yerine getirmek amacıyla biz canla başla sahada olacağız.

Ayağımızda Çizme Sırtımızda Mont, Dinlenmeden Çalışacağız

 Sahada seçime kadar değil, seçim bittikten sonra da çizmelerimiz Hatay ayağa kalkana kadar çıkmayacak! Sırtımızda montlarımızla, ayağımızda çizmelerimizle Hatay’ın her köşesindeki yıkıntı, harabe yer düzelene kadar o çizmeler ayaklarımızdan çıkmayacak, o montlar sırtımızdan çıkmayacak! Kravatlı bir belediye başkanı görmeyeceksiniz. Sırtımızda mont, ayağımızda çizme, ya Allah Bismillah deyip soğuk da olsa, sıcak da olsa, gece de olsa, gündüz de olsa problemleri çözene kadar durmak dinlenmek yok!

Hatay’ın farklılıklarını hepimiz biliyoruz. Hatay’da Alevi’si ile Sünni’si ile İsevi’si ile Musevi’si ile Kürt’üyle Türkü’yle Çerkez’iyle Laz’ıyla aynı kazanda aşure tadında, aşure kıvamında vatandaşımızı bir araya getirmek, kenetlemek, bizim siyaset yapan insanlar olarak tek görevimiz. O yüzden bizler diyoruz ki bizler kardeşiz. Bizler Hz. İsa’dan Hz. Musa’dan, Hz. Adem’den kardeşiz. Aynı kol ayrılmış biri Ahmet olmuş biri Mehmet olmuş. Bu kardeşlik hukukunu Hatay’ın her köşesine taşıyacağız” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here