Dönmez 2 No’lu Kanalizasyon Yükseltme İstasyonu, Plastik ve Cam Şişe Çöplüğü Oldu

0
308

nerdesin hatsu1HATSU’ya bağlı İskenderun Dönmez Durağı yanındaki Dönmez 2 Nolu Kanalizasyon Yükseltme İstasyon alanı, plastik ve cam şişeden geçilmiyor. Bir çöplüğü andıran alan, her nedense HATSU ilgililerince temizlenmiyor. Konuya tepkili çevre sakinleri “Bu mıntıka, bu durak yarı garaj gibi hizmet vermektedir. Şehirlerarası minibüslerimiz bu duraktan kalkar. Dolayısıyla bazı duyarsız vatandaşlarımız yaz günü içtikleri su, soda ya da meşrubat şişelerini, kutularını bu alana atıyorlar. Çevreyi kirleten vatandaşların sorumsuzluğuna bir de HATSU’nun duyarsızlığı eklenince, bu alan resmen plastik ve cam şişe çöplüğünü andırmaktadır. HATSU, bizden çatır çatır Çevre Temizlik Vergisi almasını biliyor. O halde HATSU bu mıntıkayı sürekli temizlemeli ve temiz tutmalıdır” şeklinde ortak görüş belirttiler.

Öte yandan vatandaşın şikâyetine konu olan alanı yerinde gören gazeteci Doğan Süslü; “Kadıköy Belediyesi ve ülkemizin pek çok belediyesinde, Plastik ve Cam toplama işinde, Kumbara Yöntemi kullanılmaktadır. Kumbara şeklindeki büyük toplama kaplarıyla, önemli ölçüde plastik ve cam toplanmakta, geri dönüşüme katkı sağlanmaktadır. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş, anılan mıntıkaya plastik ve cam şişe toplama kumbaraları yerleştirme talimatı verirse, haftada birer kumbara dolusu cam ve plastik şişe elde etmek mümkün olabilir. Özellikle de plastik şişe toplamak yoluyla pek çok engellimize tekerlekli sandalye kazandırılabilir.

Dönmez Durağında madem plastik ve cam şişe potansiyeli var, bu durum geri dönüşüm, çevre temizliği ve sosyal bir projeye katkı olarak kullanılmalıdır. Ben Lütfü Savaş başkanın öncelikle bu mıntıkayı ciddi bir biçimde temizletme, temizliği rutin hale getirme ve ilgili noktaya plastik ve cam şişe kumbaraları koydurma talimatını hemen vereceğini düşünüyorum” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here