Dolar Değer Kaybediyor

0
42

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, haftalık piyasa değerlendirmesinde bulundu.

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı endişelerinin ons altını beslediğini kaydeden Fırat; “Fed’in 11 yıl sonra ilk kez politika faizini indirmesinin ardından denge arayışında olan fiyatlar Trump’ın Çin’e yönelik ek gümrük tarifesi getirmesi nedeniyle tekrardan yüksek oynaklık içine girdiler. Ons altın 1450$ seviyelerine doğru hareketlense de bu sabah gelen kar satışları ile beraber 1434$ seviyesinden işlem görüyor.

ABD’li temsilciler Çin’den ayrılırken, ticaret savaşlarının bir süre daha devam edebileceği hatta bunun Fed’i bir indirime bile daha zorlayabileceği beklentileri fiyatlamalarda olabilir. Bu nedenle altında çift yönlü hareket etmek gerekebilir. Ons altın 1450$ seviyesine yükselmiş durumda. ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı endişeleri ons altını besliyor.

Bu endişeler, Fed’in ABD ekonomisini korumak adına yeniden bir faiz indirimine gidebilir algısını da gündeme getirince, Dolar değer kaybediyor. Ons altın için piyasada riskler sürdüğü sürece geri çekilmeler sınırlı kalabilir. Altın açılışı 260.50 TL çeyrek altın ise 428 TL’den işlem görmektedir” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here